Песков: НАТО е пряко замесен в конфликта в Украйна

Песков: НАТО е пряко замесен в конфликта в Украйна
27-05-2024г.
0
Лентата

НАТО е пряко замесен в конфликта в Украйна. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за REN-TV.

„НАТО е въвлечен в този конфликт, пряко въвлечен“, каза Песков, коментирайки думите на генералния секретар на организацията Йенс Столтенберг, който в интервю за британското списание The Economist предложи съюзниците от НАТО отново да обмислят въпроса дали Украйна може да нанася удари със западно оръжие по военни обекти, разположени на международно признатата територия на Руската федерация".

"НАТО повишава градуса на ескалация. НАТО се заиграва с военна риторика, изпадайки в такъв военен екстаз", каза Песков, коментирайки призивите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг да бъде позволено на Киев да удари руска територия със западни оръжия.

Говорителят на руския президент подчерта, че руската армия продължава специалната военна операция. „Нашите военни също знаят какво да правят, те продължават специална военна операция, за да спрат всичко това“, отбеляза Песков. Той посочи, че НАТО вече е в пряка конфронтация с Русия.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.