Oт БТВ с "любов"

Oт БТВ с
29-11-2022г.
0
Мартин Димитров

По "bTV" върви репортаж за социален дом, в който всичко е наред. Това са тъй наречените "позитивни новини". Една от последните думи, казани  в репортажа, е "любов".
След това се включва Злати и казва: "И ние с любов сме подготвили останалите теми в предаването, нека да ги видим".
Темите и първата от темите: "Какво доведе до трагедията, при която двама души загинаха, затрупани в Перник".
Би ли ми обяснил някой как точно "с любов" е подготвена тази тема и колко точно "любов" е била нужна, за да бъде подготвена!?
Разбирам, че нивото на журналистиката е катастрофално, но поне е хубаво да тече някаква крайно елементарна мисъл, преди водещият да си отвори устата и да изпляка дочутата от слушалката глупотевина. 
С любов си били подготвяли "темите", каква глупост!? 
Забелязал съм, че големият български журналист Злати (който вади вид на добро момче, но това няма общо) е отявлен привърженик на monkey see, monkey do подхода. Някой я в репортаж, я в студиото каже "пръчка", па тоя се включи и вика: "И ние тука сме си подготвили една пръчка, с която ще набием несправедливостта". Или някой каже "пирон", па тоя каже: "Сега като с пирон ще заковем следващата тема, а именно  (следва темата)". 
Също така силно впечатлява и с въпроси. Примерно от сорта на: "При толкова пияни шофьори, не трябва ли да има по-строги наказания?", или "Няма ли да е по-хубаво да има места в детските градини?".
Ако се заслушате във въпросите му може да видите, че може да изнесете цяло едно "интервю" със Злати, в което да отговаряте само с "да" и накрая всичко ще е точно. 
Аман от посредственост.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.