Сегашното поколение говори толкова много за ′′ околната среда ", но не иска да се откаже от нищо

Сегашното поколение говори толкова много за ′′ околната среда
29-11-2022г.
0
Иван Кацаров

Пред Кауфланд, младо момиче направи доста агресивна забележка на една дама над 60 години,  която  носеше продуктите  си в найлонова торба от магазина. Като  поучително и каза:
-- Госпожо, махнете тези найлони! Бъдете съвестна и  екологична! Качете се на "зелената вълна" и пазете природата! 
Госпожата любезно се извини и кротко отговори:
– По мое време нямаше такава "зелена вълна".
– Това е проблемът ни днес, госпожо. Вашето поколение не се е грижело достатъчно за околната среда.
– Права си - отговори госпожата. Нашето поколение не се грижеше адекватно за околната среда. Навремето в магазина се връщаха стъклените бутилки от мляко, газирани напитки и бира. Магазинът ги връщаше обратно във фабриката, където ги измиваха и стерилизираха, преди да ги използват отново и отново. Наистина не ни пукаше за околната среда по наше време. Дори бебешките пелени перяхме, защото нямаше такива за еднократна употреба. Сушахме си ги сами, а не в сушилни на ток. Тези пелени наистина ги сушаха вятърната и слънчевата енергия. 
По наше време наистина не се тревожехме за състоянието на околната среда. По наше време имахме само по един телевизор и по едно радио вкъщи, а не по един телевизор за всяка стая. И телевизорът беше с 14 инчов екран, а не с размера на стадион, който когато се развали ще бъде изхвърлен незнайно къде. В кухнята трябваше да правим всичко с ръце, защото нямаше електрически уреди, които да правят всичко вместо нас. Когато изпращахме нещо чупливо по пощата, за да го опаковаме използвахме стари вестници, а не найлонови балончета и стиропорени топчета, на които им трябват 500 години, за да се разградят.
По наше време не ползвахме бензинови косачки, за да окосим тревата, те бяха механични и използвахме мускулите си, за да ги задвижим. Упражненията си бяха невероятни и не ни се налагаше да ходим на фитнес, за да поддържаме форма.
Прав сте, по наше време не се тревожехме за околната среда. Пиехме вода направо от чешмата, а не от пластмасови бутилки и чаши, които сега пълнят океаните.
Всъщност по наше време нямаше "зелена вълна" – тогава всички се качвахме на трамвая или автобуса, момчетата използваха велосипеди или ходеха пеша, за да отидат на училище, вместо да използват родителите си като 24-часова таксиметрова услуга.
Така че, не е ли удивително, че сегашното поколение говори толкова много за ′′ околната среда ", но не иска да се откаже от нищо и не мисли да живее с малко, както по мое време! 
Сега, когато сте прочели тази тирада, изпратете я на приятелите си, които са над 50 години,  и на младежи, които имат всичко в ръцете си и знаят само как да критикуват възрастните хора!!!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.