Нито дума от ГЕРБ за поискания имунитет на Борисов

Нито дума от ГЕРБ за поискания имунитет на Борисов
31-05-2023г.
0
Лентата

Народните представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС запазиха пълно мълчание вечерта след новината, че Софийската градска прокуратура е предложила на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Б.Б. - бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.

Според прессъобщението на прокуратурата то е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като "Барселонагейт", по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител/пране на пари/.

Проверка на "Фокус" установи, че депутатите от най-голямата парламентарно представена партия се въздържат напълно от коментар по темата за поискания имунитет на Борисов и часове, след като новината гръмна по медиите малко след 19:30 във вторник вечерта.

В предходните дни и въпреки напрегната политическа обстановка, знакови лица от редиците ГЕРБ коментираха развоя събитията от деня в социалните мрежи: едни по-лаконично и многозначително, други - и по-конкретно, обосновавайки мотивите си "за" или "против" продължаване на преговорите за правителство.

Тази вечер от пресслужбата на ГЕРБ също предпочетоха да не коментират искането на СГП за сваляне на имунитета на Борисов.

Преди пет дни народните представители от ГЕРБ-СДС напуснаха пленарна зала и заседанието на Народното събрание остана без кворум, за да изразят солидарност с лидера си, когато бе призован за два разпита от прокуратурата.

Източник: Фокус

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.