Нещо много редовни станаха инфарктите и "случайните" смъртни случаи в натовските войски

Нещо много редовни станаха инфарктите и
28-03-2024г.
0
Симеон Миланов

Полският генерал Адам Марчак е загинал геройски.... "извън работно време". Нещо много редовни станаха инфарктите и "случайните" смъртни случаи в натовските войски. Очаквам скоро и френски полковници и офицери да почнат да се споминават. 

Поуката в тази история, уважаеми приятели е, че ако цените здравето на българските военни, не трябва да гласувате за ППДБ, ГЕРБ и ДПС. Защото така или иначе ни готвят нова сглобка след изборите, която ще свири последната цигулка за България. 

Междувременно, както доц. В. Вацев отдавна предвиди, през пролетта на 2024 година става все по-ясно, че натовците и руснаците се сблъскват вече съвсем не на шега. Алиансът воюва вече не само давайки разузнавателна и спътникова информация на бившата Украинска социалистическа съветска република, или пък само снаряди и снаряжение. 

Блокът воюва истински, с офицери, войници и сериозна техника. И борбата, както разбирате, е на живот и смърт. На карта е заложено дали ще имаме полицентричен свят, с различни идеологии, нации, религии и центрове на власт, или еднополюсен свят, който постепенно ще се превърне в една голяма, корпоративна държава с официален английски език и строго йерархизирано кастово общество, в което обаче няма нации, религии, полове и социален лифт. 

С други думи, става сблъсък на множеството източни и южни цивилизации, с анти-цивилизацията, която вече не искам да наричам и "Запад", защото за мен това понятие означава готически катедрали, Вагнер, Дюрер и живописни тиролски и баварски селца, а не квази-тоталитарния режим на Урсула и Борел, където не знаеш дали ако пуснеш детето си на детска градина няма да се върне без някои органи. 

И за да не се отклонявам твърде много, хубавото в цялата история е, че светът се разчупи достатъчно много, че малките държави да могат да лавират вече. Унгария и Словакия вече го правят. Нито са по-големи, нито кой знае колко по-могъщи от България. Просто народите им имат гръбнак и достойнство и излъчиха политици с гръбнак и достойнство. Не е нужно, а на този етап не е и възможно да излизаме от ЕС и НАТО. И който го предлага прави просто евтин пиар. 

Но трябва ли да повторим сценария от 1913 и 1918, само защото някой е сложен в "Магнитски" и не може да казва "Не!"? Погледнете добре снимката на покойния полски генерал, загинал "извън работно време". Утре ще е генерал от БА....

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.