Цената има значение. 17 500 лв.!

Цената има значение. 17 500 лв.!
27-03-2024г.
0
Боян Дуранкев

Новия китайски електромобил BYD Seagull, автомобил,  и чиято цена започва от едва $9,698, подбива средната цена на американски електромобил с повече от $50 000, според Bloomberg. 

Всъщност повече от 70 процента от всички електромобили, продавани в световен мащаб, са произведени в Китай. 

Това, което повечето медии не казват открито и това, което администрацията на Байдън също премълчава, е, че САЩ участват в яростна протекционистка търговска война с Китай, за да защитят американските производители на автомобили. 

За да ги защити, администрацията на Байдън раздухва пламъците на антикитайските настроения и твърди, че се тревожи за „опасенията за националната сигурност“ относно компютърните системи на произведените в Китай електромобили.

 „Китай е решен да доминира в бъдещето на автомобилния пазар, включително чрез използване на нечестни практики“, каза Байдън в края на февруари. „Политиките на Китай могат да наводнят нашия пазар с неговите превозни средства, създавайки рискове за нашата национална сигурност.“ Президентът нареди разследване на така наречените интелигентни автомобили в Китай, каквито са повечето електромобили в наши дни.

Защо китайските коли са много по-евтини, по-разнообразни и по-добри от американските? Не всичко се свежда до цената на труда, както някой може да си представи. Китайските разходи за труд не са толкова ниски, колкото бяха. Правителството на Китай просто превърна електромобилите в огромен приоритет. Анализ в MIT Technology Review обяснява, че „правителството отдавна играе важна роля – поддържайки както предлагането на електромобили, така и търсенето им“ и че е имало „щедри държавни субсидии, данъчни облекчения, договори за обществени поръчки и други политически стимули“. 
17 500 лв. е цената!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.