Нова врътка, а стига, бе. Дръжте се като мъже!

Нова врътка, а стига, бе. Дръжте се като мъже!
25-03-2024г.
0
Соня Колтуклиева

Вестник, близък до “Продължаваме промяната”, разпространи версията, че на тазвечершното заседание на парламентарната група на ППДБ, е обсъждано следното: да се предложи на ГЕРБ-СДС  да излъчи за премиер с втория мандат Мария Габриел или Росен Желязков. 

Това може да означава две неща: от ППДБ са отчаяни и панически не искат избори. Или че нямат никакво уважение към Мария Габриел, която заяви, че вторият мандат няма да бъде реализиран, отива се към избори. 

Понеже Бойко Борисов не е казал нищо - нито вчера, след извънредната пресконференция в 15:00 часа; нито днес,  след депозирането на оставката на Мария Габриел в 9:09 часа, спекулациите отново се развихриха. Най-притеснени са членовете и симпатизантите на ГЕРБ, които трябва да погълнат нова доза унижение, след като ПИК разкри истината: било е готово проекто-правителство, с премиер Мария Габриел и само двама министри от най-голямата партия: Росен Желязков и Ивелина Василева. Новата сглобка е била взривена от искането за отстраняване на Калин Стоянов, както и Николай Денков да стане силов вицепремиер, който наблюдава МВР и МО. 

Цяла вечер в неделя лидерът на ГЕРБ е получавал обаждания и съобщения: “Браво, шефе”, “Браво, Бойко”, “Супер! Отиваме на избори, тези не се търпят вече!”… довериха ми негови приближени. 

Утре, преди или след извънредното заседание на Народното събрание, Бойко Борисов ще направи изявление - така отговориха от ГЕРБ на моето запитване как ще коментират опцията за участие във втория мандат - те искали да чуят най-напред официална позиция от ППДБ. 

Вижте сега, уважаеми ГЕРБери - живеем в условията на ожесточена информационна война и скорострелни послания. Да чака аудиторията чак до утре, за да чуе думи-думи-думи по нещо, което трябва да е принципна позиция: ГЕРБ-СДС ще подкрепи ли втория мандат или не. Просто е! Пък и вече беше заявено - избори. 

Президентът Доналд Тръмп на всичко, което го засягаше, отговаряше светкавично в Туитър, даже влизаше в лични обяснения и тежки битки за надмощие. А тука, докато се натуткатеее … на публиката съвсем й писвате. 

Нова врътка … а стига, бе. Дръжте се като мъже! 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.