Нека не се лъжем

Нека не се лъжем
20-09-2022г.
0
Виктор Димчев
Историята със завода за батерийки на стойност няколко милиарда беше измама. И никога няма да се случи.
Заводът за електромобили в Ловеч беше измама. Другата година от началото трябваше да са на пазара.
Злоупотребите с язовирите бяха измама. Прогресът в изпълнението на ключовите ремонти просто не върви, защото няма пари.
Сагата с магистрала Хемус беше измама. В държавата просто няма пари, нито политически опит, за да довърши започнатото.
Сагата с милиардите гешефти в митници, НАП, европари, беше измама. Не че в България (и навсякъде другаде) не се краде, но нищо от приходите на държавата не показва, че нещо се е променило.
Приказките за края на пенсионерската бедност бяха измама. Пенсиите наистина пораснаха на половина, но цените се вдигнаха двойно.
Икономическият прогрес от управлението на почтените братя беше измама. Икономиката е в невиждана криза, инфлацията ни залива.
Готовите и висококачествени политически екипи, с които ни заливаха партии и коалиции, бяха измама. Оказа се, че най-доброто, което имаме като променшик, е Настимир.
Образованите и млади нови хора в политиката се оказаха измама. Част от тях се оказаха с фалшиви дипломи, други – противоконституционни, трети – откровено некадърни, повтарям – некадърни.
Завръщането към изборния процес на българите в чужбина беше измама. В резултат ДПС и русофилите от Възраждане увеличиха с десетки проценти своя резултат.
Мажоритарните избори бяха измама. Гласуваната промяна, която изисква редовни парламентарни избори след цял управленски мандат, изглежда тотална химера.
Новият морал в политиката беше измама. Бобоков, Маджо, Василев, Божков, Банев, Бенчев, Иванчева, Арабаджиев, както и много други отърваха кожите.
Съдебната реформа беше измама. В сегашната предизборна кампания никой не споменава и дума за Иван Гешев, а бомбата, която поставиха със ВСС ще цъка цяла зима.
Честните нови играчи в политиката бяха измама. Оказа се, че гигантска част от даренията на партиите на промяната са направени от фиктивни физически лица, като само 20-тина от тях са дарили на партиите повече от 10 млн. лева за последните няколко години.
Помощта за Украйна беше измама. Нито един украински танк или БТР не е ремонтиран до ден днешен. Тези дни им дарихме 350 медицински пакета от зор заман.
Тоци списък с лекота може да стане тройно по-голям, нека не се лъжем.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.