Не мога да си мълча, когато българското киното бива унищожено заради суета, алчност и егоцентризъм

Не мога да си мълча, когато българското киното бива унищожено заради суета, алчност и егоцентризъм
16-04-2024г.
0
Гост-автор

Днес разговарях с филмови разпространители и собственици на киносалони...

Според тях, излизането на поредица от аматьорски, частни български игрални филми с изключително ниско качество, направени от амбициозни самозванци, предизвиква логична реакция у редовите зрители. Те просто не искат да гледат аматьорски заглавия и категорично отказват да гледат повече българско кино в киносалон! 

Тъжно, но това е закономерна реакция след всички безумия! 

Причината е изкривената представа, че зрителите са генерално тъпи и искат само да се хилят на простотии, не, че няма и такива!

Тези заглавия получават виза за киноразпространение от комисия от капацитети!

От личен опит знам, че е пълно с умни и интелигенти хора, които са готови и искат да гледат бг филми без да се срамуват!

Има и много други негативни процеси, особенно при кандидатстване за финансова подкрепа за разпространение! Положителни резултати не интересуват никой, защото приходите са гарантирани! 

С две думи... когато има много пари за раздаване, процесите стават с обратна стойност. Важното е да има оборотност!

Не мога да си мълча, когато българското киното бива унищожено заради суета, алчност и егоцентризъм! Колегите масово си мълчат защото им е удобно или искат да са удобни бенефициери на държавна помощ! Разбирането за глобалните процеси и възможности на българският филмов пазар са тера инкогнита и всеки има просто обяснение - извинение!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.