Не хапи ръката, която те храни

Не хапи ръката, която те храни
16-06-2024г.
0
Гост-автор

Сега искам да кажа нещо, което се надявам да поотрезви ликуващите по повод смяната на Корнелия Нинова като председател на БСП. Изразявам личното си мнение и ще съм благодарна на всеки, който го коментира, ако и да не мисли като мене.

Аз не смятам, че Нинова е перфектна и не веднъж съм изразявала несъгласие с нея. Тя определено си има трески за дялане като всеки един човек. Със сигурност допусна много грешки и резултатът от това е налице. Все пак тя постъпи достойно като подаде оставка.

Това, което се случва обаче от няколко дни насам и особено днес е, меко казано, недостойно. Най-лесно се рита умряло куче, но този, който го прави изглежда не смел, а жалък. Та, хайде, ако уважавате себе си, спрете с еуфорията. Това е към тия, които дерат ризи от щастие, че Нинова вече няма да е председател на БСП.
Има една хубава българска поговорка, която явно много хора са забравили - не хапи ръката, която те храни. Попреминахте границите определено. Особено тия, които до вчера се умилкваха около Нинова и се правеха на най-верните ѝ спътници.
Сега ще се опитам да сваля на земята подскачащите от щастие...

С цялото ми уважение към Атанас Зафиров, бих го попитала дава ли си сметка какво го чака и дали ще има сили да го понесе?

Първо: нали е ясно на всички, че Нинова, добра или лоша, си има своите фенове сред членовете на партията и те хич не са малко. Как ще реагират те в тази ситуация засега е неясно. Едва ли някой ще се наеме да ги изключва поголовно, защото тогава нещата съвсем ще се влошат.
Второ: замисля ли се някой, че 50-тото НС е изключително нестабилно и като нищо можем да осъмнем с избори за 51-во НС наесен. Та тогава вече със сигурност БСП може и да не прескочи бариерата за влизане в парламента, защото отсега си представям какви екзотични кандидатски листи ще видим. Това засега е хипотеза, но тя не е невъзможна...
Трето: Ако по места не се разбутат безделниците, курдисани като председатели на общински, районни и областни структури, смяната на Нинова няма да доведе до абсолютно нищо ново. По места БСП отдавна не води абсолютно никакъв партиен живот, ако изключим поднасянето на китки по паметници и приказването на високопарни приказки от рода на колко сме велики, щото сме на над 130 години. Водят се някакви ОПО на хартия, а тези, които ги има реално са на доизживяване. Та ще сменяме ли местните смешковци, или ще ги оставим, ако декларират вярност към новото временно ръководство? Последното може вече даже да са го направили, защото те са си повратливи и са готови да са верни на всеки докато... падне от власт.
Мога да пиша още, но няма смисъл...
Та започнете да изтрезнявате, защото положението хич не е розово и да не стане така, че мераклии за шефове в БСП много, па накрая партия няма.
А, щях да забравя.
Какво е мнението на новото временно ръководство за Истанбулската конвенция, колаборацията с ГЕРБ и ДПС, евроатлантическите ценности (каквото и да означава това клише), ЕС, НАТО, Русия и войната в Украйна. Това трябва ясно да се заяви на членовете и симпатизантите, за да си направим съответните изводи.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.