Национален Фонд Култура ще ви представи с гордост "In Hell with Jesus" (В ада с Христос)

Национален Фонд Култура ще ви представи с гордост
22-11-2022г.
0
Кристиян Шкварек

Чудите ли се защо България на произвежда исторически сериали, с които да извършва "мека дипломация" на Балканите, както прави например Турция?

Или защо не налага държавата ни през продукции за Netflix или на международни форуми, пак като Турция, но и като Гърция, Румъния, а дори Македония?

Може би защото няма пари? Бедни и малки сме? Да, ама не. Пари има. Просто отиват за друго. Например:

Национален Фонд Култура ще ви представи с гордост "In Hell with Jesus" (В ада с Христос), първият мюзикъл на Иво Димчев - български музикант с... нестандартен образ, възгледи и сексуалност.

Описва мюзикъла си така: "вечерно шоу, анти мюзикъл или поредният експеримент, в който моите интереси към религия, сексуалност, постмодернизъм, абсурд, популярна и съвременна култура се блъскат по един своеобразен и надявам се забавен начин."

Проектът е реализиран с
финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма "ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ
ОРГАНИЗАЦИИ”

Спектакълът не се препоръчва за лица под 18 години.

Защо българската държава плаща от нашите данъци за това адепти на постмодернизма и ЛГБТ културата да разпространяват, по свои собствени думи: "възгледите си относно религия и сексуалност"? Очаквам го от държави, напълно превзети от постмодернистите като Швеция или Холандия, а не от що-годе все още консервативни общества като българското.

Единственият отговор, който намирам е, че от години у нас всички управляващи сипват в купичката на възможно най-либералните групи, в отчаян опит да им се харесат, да си припишат "европейскост", или просто да бъдат оставени на мира от същите. Да си "купят спокойствие" от тази креслива, свръхпредставена в медиите и често протестираща демократична общност. (за това писах преди няколко дена) Знам със сигурност, че Столична община при ГЕРБ с години прави точно това и отчаяно финансира възможно най-изпълнените с омраза към самите тях градски либерали и нестандартни "пърформъри". Само и само някак да им се харесат и да си купят спокойствие. Сега виждам, че и кабинетите на Радев правят същото.

Ще дойде ли време в България да управляват нормални, консервативни хора, които не се опитват отчаяно да се харесат на либералната, градска общност? Разберете, че колкото и да им се слагате, колкото и постмодерни свинщини да финансирате, те никога няма да престанат да ви презират. Защото не сте като тях и не сте от тях. Точка.

А България така и си остава единствена на Балканите без исторически продукции и въобще културна стратегия за прожектиране на мека сила навън, както правят всичките ни съседи. Вместо историческите сериали като "Златен век" на Турция или филми като "Трето полувреме" на Македония, ние ще финансираме....това....

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.