Масовият човек не желае да го управляват "кадърни и достойни" хора

Масовият човек не желае да го управляват
14-12-2022г.
0
Кристиян Шкварек

Ще изкажа нещо, което съм сигурен ще е по-скоро непопулярно...
 Убеден съм, че масовият човек само обяснява как иска да го управляват "кадърни и достойни" хора, но въобще не вярва в това. Лъже, или се самозалъгва. 

Масовият човек не желае да го управляват "кадърни и достойни" хора, а да го управляват **неговите** хора. Без значение колко са кадърни или достойни. Масовият човек почти като по команда ще излива жлъч и помия срещу хора като проф. Габровски, един доказано кадърен и достоен човек, ако не го сметне за някой от "нашите" в политиката. 

Същевременно, същият този масов избирател ще брани например някои като Кирил Петков и Асен Василев, дори да е наясно, че са измамници и бездарници, ако чувства, че те се бият за "неговия отбор". 

Масовият избирател би вързал и магаре на поста, отколкото професор, ако въпросният е "от чуждите". Така че не ми обяснявайте по коментари и постове как искате "най-после някой читав, кадърен и достоен човек" да влезе в политиката. Такива влизат, точно като проф. Габровски, и вие ги правите на 5 стотинки, ако не са влезли "от вашия" отбор. 

Проблемът с демокрацията е, че човек винаги ще бъде изначално племенен, и никаква "меритокрация" по демократичен път няма да бъде възможна. Никога. 

Тази система предоставя само и единствено перманентна племенна война. Качеството и меритокрацията са непостижими по презумпция.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.