Мария Захарова: Британската съдебна система е "фарс"

Мария Захарова: Британската съдебна система е
27-03-2024г.
0
Лентата

Руски дипломати определиха работата на британските съдилища по делото на Джулиан Асандж като "фарс", след като решението за евентуалното екстрадиране на основателя на Уикилийкс в САЩ отново беше отложено, предаде Франс прес.

"Отне повече от 13 години (от първоначалното британско решение за екстрадиране на Джулиан Асанж в Швеция, бел. АФП), за да може британската съдебна система да вземе решение.... ДА ЧАКА ОЩЕ!", заяви в "Телеграм" говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

"Може да се запитаме какво са правили британците през цялото време, докато австралиецът е седял на съседната улица – в посолството на Еквадор? В същото време, в резултат на натиска от Лондон, той е държан в мъчителни условия – в тясна стая без достъп до външния свят и под 24-часово наблюдение от Скотланд Ярд", добавя тя в канала си в "Телеграм", цитиран от ТАСС.

Цялата съдебна система на Обединеното кралство се е превърнала във фарс и "посмешище в очите на света", според Захарова.

"Всичко това е подигравка с човешкото достойнство от страна на чудовищно неефективното, наказателно британско псевдоправосъдие", подчерта представителката на руската дипломация.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.