Кулеба: Украйна я чака трудна есен. Натискат ни все повече

Кулеба: Украйна я чака трудна есен. Натискат ни все повече
12-08-2023г.
0
Лентата

Украйна я очаква трудна есен, тъй като международната общност все повече клони към необходимостта от провеждане на преговори за прекратяване на конфликта. Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви това в интервю за украинския журналист Вадим Карпяк, пише ТАСС, цитиран от kritichno.bg.

„Украйна я очаква трудна есен“, цитира думите на Кулеба украинският вестник „Страна“. – Ще бъде много труден политически сезон, предупреждавам всички, ще бъде трудна есен, в различни страни по света се засилват гласовете, че [има] все още проблеми, че са необходими преговори“.

Според Кулеба „това не идва от официални лица, но тези гласове стават все по-силни“. „Ще направим всичко в рамките на международното право и наказателното законодателство, за да накараме тези гласове да заглъхнат“, подчерта министърът. Също така, каза той, през есента „ще има много тежки международни срещи на върха, на които Украйна трябва да осигури количествено и качествено присъствие на целия свят“.

Руската страна неведнъж е излагала позицията си по конфликта в Украйна на различни нива. Както заяви по-рано говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, Москва винаги е била и остава отворена за дипломатическо решение на кризата и е готова да отговори на наистина сериозни предложения, докато киевският режим прекъсва и забранява преговорите с Русия.

Източници: ТАСС, kritichno.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.