Кулеба е ядосан. Пред Bild обвини Орбан, че е близък на Путин

Кулеба е ядосан. Пред Bild обвини Орбан, че е близък на Путин
02-07-2023г.
0
Лентата

Публикация на немското издание BILD:

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба (42) е ядосан!

Причината: В началото на седмицата BILD се срещна с Виктор Орбан (60) за ексклузивно интервю. Унгарският правителствен ръководител даде да се разбере, че смята доставките на оръжие за Украйна за грешка и не вярва в победата на украинската армия.

В ексклузивно интервю за BILD, WELT и Politico украинският външен министър Дмитро Кулеба отговаря на острите изявления от страна на Унгария.

Кулеба рязко заяви: „Уморявам се да опровергавам всички тези безсмислени аргументи.“ И по-нататък добавя: „Всичко е само бла-бла-бла.“ Още преди голямата руска инвазия се чуваше достатъчно мнението, че Украйна няма шанс.

Украинският външен министър обвинява Орбан, че има близък политически афинитет с деспота от Кремъл Владимир Путин (70). Той не вижда Орбан като съюзник на Путин, „но политическото разбиране на ситуацията е много подобно в кабинета на унгарския министър-председател и в Кремъл.
И добавя: „Надявам се, че все още е съюзник на останалите членки на НАТО и на ЕС“.

В ПРАВ ТЕКСТ: Кулеба поставя под въпрос лоялността на Орбан към НАТО и ЕС.

Кулеба не искаше да приеме и изявлението на Орбан, че Украйна вече не е суверенна държава, защото е зависима от оръжия и финансова помощ от Запада. Това е "изкривена интерпретация на реалността", обясни той.

Външният министър в режим на атака: 

Германия не трябва да повтаря грешките на Меркел.

С оглед на предстоящата среща на върха на НАТО през юли Кулеба предупреди германското правителство да не пречи на страната му по пътя към отбранителния съюз. Според Кулеба има многобройни дискусии с федералното правителство на всички нива по темата.

Източник: Bild.de

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.