Кой политик в най-новата ни история първи каза, че няма да отговаря на въпроси на вестник?

Кой политик в най-новата ни история първи каза, че няма да отговаря на въпроси на вестник?
10-10-2022г.
0
Соня Колтуклиева

Знаете ли кой политик в най-новата история на България първи каза, че няма да отговаря на въпроси на вестник, защото не му харесва?! Иван Костов за “168 часа”. 

Петьо Блъсков му отговори с рубриката: “Костов, ти си знаеш!”, като във вица за папагала, който псувал един мъж, минаващ покрай него всеки ден… Впрочем, в новата си книга, официално представена преди дни, Иван Костов нашляпа “Капитал” и “Дневник”. 

Костадин Костадинов обича скандалите и се захранва от тях всеки ден - това е неговият номер в живота. Вчера обяви, че не харесва “Дневник”, “Капитал”, “Медиапул” и КлубZ и няма да отговаря на въпросите им. 

В едно Костадин Костадинов е прав: първите 3 издания са спонсорирани от чужда фондация. “Америка за България” им сервира бял хляб и черен хайвер от години, че и шампанското им плаща. Това ги поставя в привилегировано положение спрямо останалите, които се борят за оцеляването и съществуването си. Поставя ги и в зависимости, също така. 

Изброените от лидера на “Възраждане” медии са собственост на двама олигарси: Иво Прокопиев и Огнян Донев, подчинени са им. Факт. Спазвали журналистически стандарти?! Да, стандарти, които сами си съчиняват и които ги уреждат.  

Добре помня как в изборната нощ през 2009 г., само “Капитал” и “Дневник” имаха свободен достъп до стаята на ГЕРБ в НДК, тогава ги нарекох “новите официози” и те не се обидиха от това, повярвайте ми - бяха горди, че са близки с героя на деня Бойко Борисов. Той и онзи ден обясни, че ги обича. Добре, така да е. Право на избор. 

Едно фейк-професионално “нещо като нищо на света” - АЕЖ, креатура на Иво Прокопиев, тръгна да брани изданията, от които произхожда. Естествено. Няма да бранят мен, я. Такива като мен са “сам юнак на коня”. А те са компании, мрежи, медийни октоподи - самодостатъчни са си, самовъзвеличават си се, самозахранват си се с високомерие. Добре, както и да е. Само да не се надуваха като  силиконови секс кукли, с претенцията, че са монополисти на истината. 

Това е свободният пазар. Всеки чете, каквото пожелае. Светла Джамджиева каза, че публиката на КлубZ е 500 000 души. Всяка моя публикация в  ПИК се чете от 200 000 до 900 000 души, в неделя телевизионният изборен маратон по ПИК тв, на който бях гост-водеща, беше гледан от 1 500 000 души, сайтът се “чупеше” от наплив на зрители, звъняха ми от чужбина да се жалват, че не могат да влязат и да гледат. Ако беше ефирна телевизия, ПИК тв щеше да отвее всички останали. 

Недялко Недялко от няколко месеца търси Кирил Петков, за да му зададе няколко въпроса; аз също - звъня му, пращам въпроси до централата на “Продължаваме промяната”. Политиката на доскоро управлявалата формация е: Ignore! 

Кирил Петков нарича ПИК “жълто-кафява” медия. 

Костадин Костадинов нарича “Капитал”, “Дневник”, “Медиапул”, КлубZ “жълто-кафяви” медии.  

Костадин Костадинов е заклеймяван като цензор. Кирил Петков е целият в бяло, с клонка от маслини. 

АЕЖ, Светла, Велислава, Антоне, Кошлуков, Викторе, вие случайно да забелязахте, че Кирил Петков изръга в корема репортера Николай Караколев, да ви направи впечатление как Асен Василев изтръгна телефона на крехката репортерка на ПИК Цвети Борисова… да направихте новина от това?! Не, разбира се. 

Вие сте стожери на свободното слово само и единствено, когато става въпрос за вашите хора, за вашите интереси, за вашите политико-олигархически компании. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.