Когато институциите са калпави и не си вършат работа, гражданите се саморазправят!

Когато институциите са калпави и не си вършат работа, гражданите се саморазправят!
20-08-2023г.
0
Карлос Контрера

Това е първопричината за вчерашната ситуация със сблъсъка между националисти и партийните клетници в лагера, защитаващ паметника на Съветската армия. 

Това са ефектите от будната кома на институциите, когато са управлявани от нерешителни и страхливи хора.

Общината – управляван от ГЕРБ, районният кмет, който е на ДБ и Областният управител от ПП, всички заедно в управляващата сглобка страхливо си прехвърлят топката един на друг само и само да не предприемат решителни действия и да изпълнят решенията на СОС за преместване на паметника. Не само това, ами и не са предприети мерки срещу незаконния лагер пред него, който уж трябва да го брани, а всъщност си е партийна предизборна проява и на всички това им е ясно. 

Между другото там резидират ония същите от великите въстания с ковчезите, погромите по сгради - паметници на културата, тия, които палиха и се биха с полицаите през лятото на "промяната" 2020г. 

Така стигаме до поредната ситуация, в която имаме саморазправа. Аз не мога да виня тези по-буйни граждани, защото напрежението е резултат от пълната абдикация държавата да се вземе в ръце и нещо да свърши. Будалкат ни с някакви чертежи и планове за безопасност, ще слагат някакви тараби. Имам горчивото усещане, че се повтаря безумието с Паметника 1300 години България, добил печална слаба като Шестокрилия...

И не е само ПСА. ГЕРБ, ПП и ДБ вдигнаха врява до небесата как паметникът трябва да се махне и сега, когато цялата власт е в ръцете им започна чупене на пръсти и вдигане на рамене.  Така управляват те и така се готвят да управляват и след местните избори по общини, ако го допуснем.
ВМРО многократно настоява паметника да бъде преместен и на негово място да бъде изграден паметник на основателите на Българската държава. Внесли сме доклад, ако има политическа воля и подкрепа, може да стане много бързо. Същевременно и междувременно Паметника на съветската армия може да бъде преместен на подходящо място, а не постоянно да става бойно поле. Познайте дали нотабилите в СОС от уж десните партии, свършиха нещо с конкурса? Правилно - нищо, тупане на топката и снишаване.
Това е модел на поведение и модел на светоусещане. Толкова могат. Такива са.

София има достатъчно сериозни и по-сложни проблеми за решаване, за които се изисква воля и смелост. ПП, ДБ и ГЕРБ демонстрират тази смелост във фейсбук, но когато стане време за действие се случва това, което се случи в Росенец - щурмът срещу Ахмед Доган свърши в неговата спалня. Така нямайте съмнение, че щурмът за София ще свърши в Банкя, което окончателно ще сложи финалните акорди на великото "чегъртане".

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.