Каква „Истанбулска конвенция“? Какво домашно насилие? Всички страдат! Всички!

Каква „Истанбулска конвенция“?  Какво домашно насилие? Всички страдат! Всички!
02-08-2023г.
0
Гост-автор

Протестът е изправен пред риска да тръгне в задънената улица на особения интерес. Една група се опитва да го „обязди“ и да го етикетира с „Истанбулската конвенция“. Да го закара в коловоза на собствения си интерес. Аман!

Насилието няма пол, възраст, етнос. Пребитият човек е човек. Жертвата е жертва, независимо с рокля или панталон, с униформа или цивилен, с бяла престилка или с чиновнически ръкавели, неграмотен или образован, клошар или богаташ. Цялата работа в момента избива на фанатизъм. За мен се тръгва в неправилната посока. 

Проблемът ни като общество е свързан с възпитание и обноски. И то не за цялото общество. Става въпрос за изградената мутро субкултура, която си има характеристики и представители. Едни и същи прически, начин на обличане в черно, татуировки, фитнес структури, агресивни погледи и пози, типични автомобили и поведение с тях, склонност към насилие. Набират последователи и разпространяват „заразата“ си през фитнес и спортни зали, дискотеки, квартални площадки. И момичета, които харесват лошите момчета и се събират с тях. Порочен кръг. 

Този типаж няма да си изкарва прехраната на бюро, с компютър или на поточна линия. Лошите момчета трябва да правят лоши неща. И насилието е едно от тях. Поне няколко партийни лидери са продуценти и вдъхновители на подобно поведение в парламента в момента. 

Рибата се вмирисва откъм главата! И цялото общество е заложник на този модел на диктат на едно малцинство. Каква „Истанбулска конвенция“?  Какво домашно насилие? Всички страдат! Всички! 

Мерките са няколко. Прилагането на Наказателния кодекс, а не армия от хора с висящи дела да кръстосват държавата на свобода (сингапурски модел). Прочистването на съдебната система и МВР е втора (ветинг системата от Албания). Възпитанието в училищата е трета (не образование, а възпитание в добри обноски, вежливост по английския и гръцкия модел).

 Таргетираната борба с мутро субкултурата е четвърта и най-важна незабавна мярка. 

Всичко трябва да е долу – на сборищата им, през външен вид, криминални регистрации, черните им мощни автомобили, побоищата им, предреждането на светофари…. Трябва да бъдат изкарани от улиците. Бизнесите и покровителите им ударени. Купувачите на гласове с техните мрежи разбити. 

Това е ролята на държавата и политиката. Останалото няма да промени нищо.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.