Как работи американската пропаганда за унищожаване на национално-освободителни движения?

Как работи американската пропаганда за унищожаване на национално-освободителни движения?
05-07-2024г.
0
Лентата

Как работи американската пропаганда за унищожаване на национално-освободителни движения? 

Представете си една американска колония - примерно България. Сега си представете, че в колонията се зароди една организация, която не е под американски контрол, и поставя под заплаха американското влияние - примерно Възраждане. Веднага се задейства трифазен план за разбиване и унищожаване на борците за независимост:

1. Започва пропаганда срещу суверенистите - изкарват се виновни за всичко. Целта е да разочароват една част от техните избиратели
2. Създават американски проект, позициониран изцяло в нишата на суверенистите, но под пряк контрол на посолството - примерно Български възход. Проектът привлича подмамените от пропагандата хора и веднага бива имплантиран в парламента.
3. След влизането си в парламента американският проект веднага показва истинската си същност и почва да гласува в пълен синхрон с партиите на статуквото или почва да създава скандал след скандал. Избирателите му виждат, че са били излъгани и се разочароват. Една част от тях казват, че никога вече няма да гласуват. Другата, за да не би случайно да се върне към Възраждане, бива подмамена от друг американски проект - примерно Величие. 
И така цикълът се затваря. Като се изчерпи и разпадне и Величие, веднага на резервната скамейка се изправя новият американски проект - примерно Меч. Когато и той излъже избирателите си, ще дойде следващия - Щит, Шут, Мач, Мич и каквото още се сетите. 
Този триафазен цикъл на серийна измама ще продължава дотогава, докато има хора, които вярват на американската пропаганда и американските проекти. А те се разкриват изключително лесно - видите ли някоя нова формация да атакува основно Възраждане, а не проамериканските партии, нещата са ясни.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.