КАК ДА СИ ЗАБЪРКАМЕ ЕДНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА (рецепта)

КАК ДА СИ ЗАБЪРКАМЕ ЕДНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА (рецепта)
21-05-2023г.
0
Мартин Карбовски

Щеше да си заслужава, ако една гражданска война започваше, защото едната част от народа са бедни, другата част са богати - сбиват се и излизат еднакво бедни от тая гражданска война. Наистина щеше да е по-добре от това, което става сега у нас.

Какво става у нас? 

Чужди агенции и пари поощриха нетипични и истерични прояви - от красивия прайд с много цветя до чупенето и боядисването на паметници. Това факт ли е?

Леко стъписани, противниците на чупенето на паметници с чук, изчакаха да видят дали след плочата на “признателна България” могат да отвърнат с нещо. Е, отвърнаха, заявиха се.

Те решиха да играят същата игра - започнаха да цапат витрини, както другата агитка цапа паметници. 

Едните бяха поощрявани от медии и Фандъкова. Другите сега са ругани и заплашвани от мейнстрийма и властта. Но вие още нищо не сте видели.

Ако искате истинска гражданска война - продължете ескалацията. Ако чупещите паметници почнат да чупят капачки на колена - ето ви рецепта за война.

Ако другите почнат да ви давят в червена боя - ето ви рецепта за гражданска война.

Опитавам се да кажа от доста време - всяка ескалация е чудесна рецепта за гражданска война. 

Война на проксита или просто провокирани от някого за нещо. Лошото е, че като почне гражданската война никой няма да помни кой кого пръв е провокирал.
Никой няма и да помни, че някой не е искал ескалация.

Така че - бъркайте я тая гражданска война, забъркайте я и да се свършва.

А един ден някоя млада нация и държава ще чете историята на България и ще се чуди как сме живяли и колко глупави могат да бъдат едни хора, едно племе, близки роднини и говорещи един и същий език.

Толкова глупави, че са успели да забъркат още една гражданска война. 
По поръчка.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.