Италианският министър на отбраната посъветва европейците да спрат да смятат руснаците за врагове...

Италианският министър на отбраната посъветва европейците да спрат да смятат руснаците за врагове...
31-01-2023г.
0
Йордан Халачев

Унгария и Австрия няма да изпращат оръжия на Украйна, разбрахме след среща на унгарския министър на отбраната Кристоф Шалай-Бобровницки с австрийския му колега Клаудия Танер.

Съобщението е публикувано на сайта на унгарското военно ведомство.

И италианците вече са против изпращането на оръжия в Киев. Рим няма да снабди режима в Киев с нападателни оръжия, заяви италианският външен министър Антонио Таяни. Според него ситуацията в Украйна е тежка, но Италия работи за постигане на мир.

Италианският министър на отбраната посъветва европейците да спрат да смятат руснаците за врагове, Европа трябва да остане отворена за руснаците, убеден е италианският министър на отбраната Гуидо Крозето. Той каза това в интервю за Corriere della Serra.

„Никога не съм подкрепял идеята да не се допускат артисти, спортисти и обикновени хора. Трябва да поддържаме каналите за диалог отворени“, подчерта италианецът.

По-рано хърватският президент Зоран Миланович говори за Русия. Според него Русия е била провокирана във въоръжен конфликт от 2014 г. Той попита западните лидери какъв е планът им сега.

Лидерите на Латинска Америка попариха Зеленски.

Аржентина и Латинска Америка не мислят за изпращане на оръжия в Украйна или друга конфликтна зона, каза пред журналисти Алберто Фернандес.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.