Джевдет Чакъров след срещата в "Росенец": Така повече няма да продължава, чакайте думите на Доган

Джевдет Чакъров след срещата в
06-07-2024г.
14
Лентата

"Връщане назад няма и ДПС трябва да се върне в своя нормален вид и своята автентичност. "Около тази теза се обединиха седемнайсетте депутати от ДПС на среща с Ахмед Доган в резиденцията му в парк Росенец край Бургас.

Срещата продължи повече от 2 часа. Джевдет Чакъров, придружаван от депутатите подкрепили призива на Доган да не гласуват проектокабинета на ГЕРБ, излязоха пред медиите да дадат кратко изявление. В него те посочиха, че от една година диалогът в партията е нарушен, както и работата на колективните органи. 

„Проведохме едно доста задълбочено заседание с колегите и нашия почетен председател Ахмед Доган. Обсъди се политическата ситуация в страната. Естествено, обсъди се ситуацията и вътре в нашата политическа сила. Видно е, че ситуацията има своите измерение с оглед на натрупаното напрежение“, поясни Чакъров.  


Той призна, че в момента „ДПС не функционира в нормалния си вид и в нормалното си съдържание“. Според него партията трябва да се върне към нормалното функциониране на колективните органи, към диалога и към взимането на общи решения.

"Това не може да продължава така и няма да продължава. Връщане назад няма", каза още Джевдет Чакъров. Депутатите обсъдили и политическата ситуация в страната, стигайки до заключение, че правителство трябва да има. "Но ДПС сме готови и за избори", уточни Чакъров. Пред медиите той изрази положителното си становище към номинирания за премиер от ГЕРБ Росен Желязков и някои от министрите.

"Стабилност в държавата е необходима, вижте какво става с еврофондовете", каза още съпредседателят на ДПС. Той не уточни дали вторият мандат ДПС ще излезе в проектокабинет и от кого ще очаква подкрепа. Пред медиите не бяха коментирани рокади в ръководството на ДПС.

На въпрос към Рамадан Аталай дали ще има втора среща с Доган и останалите депутати около Пеевски той отговори, че това са по-скоро спекулации.

„Това са някакви манипулации (съобщенията за среща на Делян Пеевски с Ахмед Доган ). Не вярвам, след като вече е решено, че връщане назад няма, утре да има друга среща с Ахмед Доган“, каза след срещата и Рамадан Аталай.

От своя страна зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов написа в своя фейсбук профил: "Всички заедно за ДПС! Връщане назад няма!" и публикува снимка  от лятната резиденция край Росенец на Ахмед Доган и присъствалите на срещата.

Източници: "24 часа", NOVA, бТВ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.