Досега Путин е изумителен политически лидер

Досега Путин е изумителен политически лидер
28-01-2024г.
0
Явор Дачков

Досега Путин е изумителен политически лидер. Казвам го с уговорката, че на това ниво на власт човек винаги може да се прецака, защото по принцип властта не е за човека и там се вихрят бесове. 

От 24 години Путин пази равновесие без да е кръволок и продухано корумпѐ. Човекът, който вдигна Русия от дъното, разкапана от разлагащия се комунизъм и елциновата либерална епоха. 

Еманципира се от Березовски, който го посочи за президент, въобразявайки се, че ще му е верен пудел (Березовски свърши живота си безславно в Лондон), прати отвратитетлния либерал и крадец от ново поколение Ходорковски в лагер, а после го пусна да избяга на Запад и да пише банални постове във ФБ, строѝ всички олигарси, които са на квадрат по алчност и размах от нашата пасмина да му козируват - и всичко това с минимално пускане на кръв за тази велика империя, която удъ̀ржа огромна територия с огромно население.

 В изключително враждебна международна среда и агресивна американска агресия от женски хистеричен тип в стил Глен Клоуз от фатално привличане. Никой от големите политически лидери след Втората световна война не се е сблъсквал с такива невъзможни бариери пред себе си. Това не прави Путин по-голям от това, което е, а само по-внятен за разбирането, че властта не идва от него и му е дадена. Засега той владее изключителен контрол - по- голямата част от хората на негово място щяха да заличат Украйна и да стигнат до Полша в първите дни. 

Той започна шахмат със Запада и засега го печели. Не знам как ще свърши, но дори и да загуби, което не бива да се изключва - той игра изумително и заслужава аплодисменти. Рационален за настоящето, исторически и визионерски в бъдещето политик. Това е голяма класа. Тук говоря като костовист, а не като путинист. 

Мисля, че нашата българска идея за държава през Костов е държавата на Путин. Затова и не можем да се разберем с моите бивши приятели, застинали във времеубежището на комунизма, които съвсем открито подкрепят една разкапваща се и корумпирана система по американски образец, чийто лидер е дементния старец Джо Байъдн. Даже не мога да повярвам, че споря по този въпрос. 

Путин е въплъщението на консерватизма, дясното, антикомунистическото и рационалното в политиката - не случайно всички примитивни сталинисти го мразят. Той е Иван Костов в добрия български смисъл. Случилата се руска реформа, която се отърва от цялото си пошло и примитивно съветско наследство, което ни натресе след ВСВ и селския комунистически режим тук. 

В дълбочина - Путин е знак за възможния съюз на християнска Европа, който евреите от САЩ направиха невъзможен.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.