Днес Делян Пеевски приключи с политиката. И политиката приключи с него

 Днес Делян Пеевски приключи с политиката. И политиката приключи с него
10-07-2024г.
0
Явор Дачков

Като млад и енергичен играч, Пеевски избра да се бие, което е разбираемо. 

Според мен - грешна стратегия, която само ще утежни положението му. Да предположим, че победи апаратно и вземе ДПС от Доган. Кой ще гласува за него на предстоящите избори през есента? Само хората, които успее да купи. По-малко от онези, които ще гласуват за "Меч". 

Българските турци просто няма да гласуват за него. Без партия Пеевски е г-н Никой, защото става безинтересен. Както за Борисов, така и за американското посолство. Той е свършен, но изглежда, че не го знае. Ако продължава да упорства най-много да се окаже първият осъден за корупция  български политик от високите етажи на властта, с който ще се закичат българските политици и европейския мониторинг.

 Пеевски имаше огромна власт, но вместо да я споделя, предпочете да я вземе цялата за себе си. Ако не беше тръгнал да превзема територии на Борисов и ДПС от Доган, щеше да управлява с ГЕРБ и Трифонов четири години, а после и още четири. Това беше нарисувано. Според мен прояви необяснима глупост като тръгна срещу Доган. Сега е излишен за българската политика и ще изчезне от нея. 

Той днес тежи точно толкова, колкото Иван Гешев, след като бе махнат от поста главен прокурор. Маргинал без никаква сила, освен своите компромати, на които никой няма да обръща внимание, защото и този инструмент се изхаби. Според мен ще е по-разумно да хване самолета за Дубай и да последва съдбата на Цветан Василев. Впрочем, ако правосъдната система, която днес се освободи от Пеевски, повика Цветан за защитен свидетел, ще стане много интересно. 
Всички, които продължават да го подкрепят Делян Пеевски по финансови причини, вече го предават, но той не го знае. Доган му нанесе прецизен удар, който бе обмислен внимателно и поднесен аргументирано. Очевидно без емоция, а с хладна пресметливост. 

Ако Делян Пеевски си мисли, че може да върви срещу държавата и българските турци, които винаги са били лоялни на България, дори и след отвратителния така наречен Възродителен процес, дълбоко се лъже.

 Днес Делян Пеевски приключи с политиката. И политиката приключи с него. Може само да намали щетите.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.