Това, което идва, ще ни кара да си мечтаем за доброто старо време

Това, което идва, ще ни кара да си мечтаем за доброто старо време
10-07-2024г.
0
Иван Бакалов

В YouTube и социалните мрежи се въртят поне пет трейлъра и няколко тийсъра за новия филм "Джейсън Борн 6".
Всичките са менте, монтирани от стари кадри от филмите за Борн и от други филми и интервюта с Мат Деймън. 
Вече са гледани няколко милиона пъти. А нов филм от поредицата е още в далечна начална фаза, няма кастинг, не е ясно дали Мат Деймън ще участва, обсъждат сюжет, сценарий. Нетърпението на зрителите, провокирано с ментета, може да пришпори работата по филма, но преди 2026 премиера не се очаква.
Любопитно е, че някои издания препоръчват филмът да се осъвремени, сега модерните екшъни били други, и дават за пример "Джон Уик". Пази Боже. Искат от един реалистичен екшън да стане бутафорен.
Впрочем, сега по "Кино Нова" върви поредицата за Джеймс Бонд, още от първите филми от 60-те години. Познавателно е да се види как киното се променя във времето, и не само киното - градски пейзажи, мода, автомобили, визия на героите, секс сюжети и шеги, някои от които неприемливи от днешна гледна точка, образци за женска красота, политическа и международна конюнктура, и др.
Със съвременните технологии и AI тези стари филми могат да бъдат рециклирани, обновени, променени, като това ще може да прави всеки любител от домашния си компютър. Ще има официални версии и любителски, порно версии и всякакви ментета. Това, което идва, ще ни кара да си мечтаем за доброто старо време.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.