Борисов: Снощи, докато София гори, получавам покана за среща от Васил Терзиев. Вместо да си гледа града, той ми пише имейл!

Борисов: Снощи, докато София гори, получавам покана за среща от Васил Терзиев. Вместо да си гледа града, той ми пише имейл!
17-11-2023г.
0
Лентата

Големият въпрос е не кой министър да си подаде оставката, а защо е толкова важно това с петрола, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Как така заради тоя петрол пусти и тези пари явно са готови да падне правителството, да се съберат с опозиционните уж партии - Възраждане, ИТН и БСП и това да е по-важно от правителството. "Лукойл" е частна компания, пряко подчинена на Кремъл - това е безспорен факт. Че са правени нарушения, са правени, това е ясно. Добрев е във Вашингтон и ще разкаже. Големият въпрос е не кой министър да си даде оставката, а защо е толкова важно това. Ние подкрепяме кабинета, ако прави правилни неща и добри закони, каза още Борисов. Ние не сме партия, която осигурява кворум. И ние не осигуряваме кворум на тези, които решиха да пада правителството, да се откажат от правителството само заради петрола", заяви Борисов.

Според него след снощния погром в центъра на София оставка трябва да подаде не вътрешният, а спортният министър.

"Трябва да си подаде спортния министър незабавно оставката затова, че нагнетяваше положението последните дни. Преди това трябва Борислав Михайлов да си подаде оставката, незабавно! Терзиев, който позволи да се съберат агитките на мирен протест - как така ще събираш враждуващи агитки на мирен протест? Заради един, да не го нарека Борислав Михайлов с най-обидните думи, в София се проля кръв и Терзиев го разреши това нещо. Вследствие на което тези провокации нямаше как да се подминат. И най-интересното е, че в 7.30, когато София гори, получавам имейл за среща от кмета на София. В 7.30 - вместо да си гледа града, той ми пише имейл", каза още лидерът на ГЕРБ.

Източник: БНТ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.