Борисов: Имаме двойно по-добър резултат от ПП-ДБ в цялата страна. Ще спасим София от спасителите. По-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност

Борисов: Имаме двойно по-добър резултат от ПП-ДБ в цялата страна. Ще спасим София от спасителите. По-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност
01-11-2023г.
0
Лентата

От Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова избирателите на ГЕРБ да гласуват по съвест на балотажа в София.

"Не е ли логично да се пита: Двете партии в сглобката ще се подкрепите ли взаимно? Те в половината градове като, Русе, Плевен, Сливен, Габрово, Севлиево- те дори не са на балотаж. В тези градове да сте чули някой от ПП-ДБ да призове да се гласува за нас, зададохте ли такъв въпрос към тях, един журналист не е питал. Петков днес е в Пловдив- питайте го. Отговорът при нас е лесен- няма по- лошо от това да направиш непоискано добро. Както Хекимян каза по- добре държавна собственост, отколкото ДС. Вече е късно за такъв разговор - нека си гласуват по съвест."

Според него най-добрият начин партията му да си върне София е като я загуби. 

"В София три години се водеше целенасочена атака срещу Фандъкова. От всички. Най-добрият начин да си върнем София, е като я загубим. Сега ще спасим София от спасителите. Тези хора не могат да работят, те са мързеливи", каза лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че местните избори са наказание за цялата политическа класа.

"Такава ниска избирателна активност и толкова малко гласували. Всеки от нас, и анализаторите, да си направим извод защо вървим така надолу", коментира той в Пловдив.

По думите му за ГЕРБ са гласували над 537 хиляди гласоподаватели в цялата страна, докато за ПП-ДБ - 273 хиляди.

"Преди местните избори аз казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа сила. Това услужливо не искате да го коментираме - силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са областни градове. В 71 общини кандидати за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 областни града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа", пресметна Борисов.

"Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София - наполовината на това, което ние сме печелили... Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит считам, че дори и фактът, че и "Възраждане" и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е избирателната активност на изборите за евродепутати", каза още лидерът на ГЕРБ.

„Хич не се ядосвам за София. 18 години управлявахме столицата. Нека сега да видим разликата. В страната видяхме промяната – 3 години хаос, 3 години обедняване, 3 години задлъжняване”, коментира още Борисов.

Според него вече е прекълено късно ПП-ДБ да търсят ГЕРБ за подкрепа на втория тур.

"Нямаше нищо по-естествено от това да се подкрепяме в страната, и всички кметове щяха да са на ПП-ДБ и ГЕРБ, и това щеше да генерира стабилност. Те сега смятат, че с изнудване и натиск нещата ще станат, но няма да е така", настоя Бойко Борисов.


Източници: БНР, NOVA 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.