България е колония и нейната политика и икономика се управляват отвън

България е колония и нейната политика и икономика се управляват отвън
30-08-2023г.
0
Румяна Ченалова

Преди 65 години начело на Франция застава генерал Шарл дьо Гол и само две години по- късно поставя началото на мащабна деколонизация на бившите френски колонии, лишени от независимост повече от три века.

Днес те са суверенни на книга, но икономически и политически зависими.

Превратът в Нигер е бунт срещу новата форма на колониално робство, по повод на което сегашният френски президент възкликна преди дни " Какво ще правим ако това се случи в Румъния или България?!"
Тези думи не ми дават мира няколко дни.

Те са откровено признание за отношението на " големите" в ЕС към България - не " периферна държава", а обект на неоколониална зависимост.

България за ЕС е  ресурси и роби. Хитрият и сервилен Борисов положи основите на колонията. Т.н. демократи привнесоха атлантически щрих чрез личните си зависимости под формата на грантове и други финансови облаги.

Старата Европа на забележително културно наследство стана проводник на американските интереси, превръщайки се в нещо като дъщерна фирма на главния колонизатор - хегемон на еднополюсния свят.

България стана зависима от САЩ по две линии - чрез ЕС и чрез нашенските еничари в политиката, за които обсъждането имената на шефовете на службите с посолствоТО е еманация на концепцията за защита на националната  сигурност.

България е колония и нейната политика и икономика се управляват отвън.

" Какво ще правим, ако това се случи в България?"
Като какви ще го правите и защо?
Политиците ни мълчат.Това също е признание.

Преди 65 години генерал дьо Гол постави началото на свободата.

Днес, в 21 век Макрон призна, че колониализмът никога не е приключвал. Просто има повече грим и е добре  парфюмиран.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.