За ДБ, които се правят на опозиция на ГЕРБ и Фандъкова, а всъщност...

За ДБ, които се правят на опозиция на ГЕРБ и Фандъкова, а всъщност...
29-08-2023г.
0
Карлос Контрера

Нефелни и неадекватни изказвания от Демократична България за бюджета на София. 

Някои от общинските съветници на ДБ търкат столовете в СОС три мандата, но така и не разбраха как функционира общината. По неадекватните им изказвания ще ги познаете. 

На национално ниво тази секта прие бюджет с гласовете на ГЕРБ (според мен неизпълним и лош бюджет), а в София се правят на ощипани госпожици и на опозиция на Фандъкова. Разбира се, докато се правят на опозиция на ГЕРБ на Московска те и техните районни кметове добре си управляваха и си работеха и работят с ГЕРБ. 

Припомням: 
- с гласовете на Демократична България се прие безумието нискоемисионна зона, която от м. декември т.г. влиза в сила и част от софиянци ще бъдат глобявани, че карат колите си в центъра;
- с гласовете на Демократична България се изтекли заем от 60 млн. евро за ремонт на тротоари, като част от парите отидоха при кметовете на ДБ в Средец, Триадица, Лозенец, Оборище. И да попитам - по какви критерии, за кои точно тротоари и какво се свърши? Отговорът е прост и ясен - почти нищо. А къде са парите тогава?
- с гласовете на Демократична България се продадоха над 30 общински имота за строителство в районите Овча Купел, Триадица, Лозенец, Оборище, Студентски (все райони управлявани от ДБ), като най-скандален за мен и имот на ул.Черковна, върху който ще се строи жилищна сграда, а на партера ще се отделят 100 кв.м. за детска забавачка... На въпроса ми защо не построим нещо за общински нужди там - няма още отговор;
- по време на управлението на кметовете на ДБ се издадоха стотици разрешителни за строеж в кварталите Кръстова вада, Витоша, ВЕЦ-Симеоново, Овча Купел, Малинова долина, Манастирски ливади. Издадоха ги районните кметове на ДБ. Припомням, че 2019г. същите бяха избрани, защото щяха да се борят срещу презастрояването!
Това са малка част от примерите какви ги вършат Демократична България, докато се правеха и правят на опозиция. Между другото - нямат нито едно конкретно предложение по бюджета. Даже имат нахалството да искат да се орежат пари за северните райони на София (Надежда, Люлин, Връбница), за да се дадат отново за централните райони!

Утре, когато същите, които не са в коалиция с ГЕРБ (уж), дойдат да ви искат подкрепа на избори, задайте им тези въпроси.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.