Жители на Широка лъка и туристи се порадваха на Борисов

Жители на Широка лъка и туристи се порадваха на Борисов
18-10-2020г.
1
Гост-автор

Навремето с държавни пари църква не е правена, сега ние помагаме. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Широка лъка. Министър-председателят разгледа сградата на Кметството, за която каза, че е много хубава. „Направили сме и пътя за Широка лъка, сградата на читалището в Широка лъка също се обновява. Прави се изолация и всичко необходимо“, посочи той.  „Училището в Широка лъка също се прави. Като минах през Смолян, видях новия път. Вижте колко по-добри ставаме вследствие на критиката. Навремето с държавни пари църква не е правена. Всичко е било с дарители. Сега ние много помагаме.“, допълни той.

„Някой пускат информация, че щели да съборят гераните на хората. Вместо да ги толерираме, за да става по-бързо, се пишат глупости", добави Борисов. 


„Два пъти ме глобиха за маска. Със сигурност казват, че маската намалява риска и предпазва малко или много“, каза още той.

Новият ГКПП "Рудозем-Ксанти" ще бъде завършен в началото на следващата година. Това е огромен инфраструктурен обект, който създава условия за бързо и лесно преминаване между България и Гърция. Това заявява премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук след като инспектира строителството на бъдещия граничен пункт заедно с финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Трафикът в региона ще се засили и затова работим усилено и за изграждането на трета лента на част от пътя между Асеновград и Пампорово. Развитието на района ще увеличи нуждата от вода, за което ще изградим и нов водоем, чиято стойност възлиза на близо 2 милиона лева, посочва Борисов.

През ГКПП "Рудозем-Ксанти" е предвидено да минават всички видове превози, което ще е от голяма полза за развитието на търговията, бизнеса и добросъседството в региона. Ще бъдат открити нови работни места. Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали, посочва премиерът Борисов.

 

Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 милиона евро. Средствата са осигурени по проект "Подобряване на трансграничната достъпност". В края на миналата година Министерският съвет осигури допълнително 18 445 744 лв. Родопите са едни от символите на българщината. Затова за всеки от нас това е специално място. Това е регион с огромен потенциал за развитие и съм сигурен, че новият пункт ще окаже своето ключово значение за подобряване на свързаността, бизнеса и туризма, отбелязва Борисов.

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.