Зеленото безумие, което ни прави бедни и зависими от Путин.

Зеленото безумие, което ни прави бедни и зависими от Путин.
21-03-2022г.
86
Гост-автор
"Германия договаря сделка с Катар за доставка на газ". Заглавието е на английския Гардиън.
Не ЕС договаря, Германия договаря!
Ония пичове със Зелената сделка, със Северен поток и канцлер, който стана шеф на Газпром..
На този фон финансовият ни министър казва:
"Има общоевропейска стратегия за доставките на газ"
Добре!
Та когато някакви, колкото и свестни да ви се струват ви обясняват, че трябва да внимаваме с позиционирането около войната в Украйна да знаете, че и вишеградската четворка ще ни отлюспи. И коя поред руска република ще бъдем е въпрос само на поредност. Защото нито ще сме заявили принадлежност, нито някой ще ни чака, докато си решава собствения национален интерес.
Междувременно, само за протокола, това заглавие идва само четири дни след заглавието, че Борис Джонсън прави опити да реши проблемът с цените и наличността на петрол през Саудитска Арабия, която засега явно го е отсвирила. Саудитска Арабия, която екзекутира преди 10 дни 81 души по политически причини.
Българските управляващи (бивши и настоящи) отказват да назоват проблема. А той е, че сме се увъртели в зеленото безумие, което ни прави бедни и зависими от Путин.
Това което трябва да направи България и Европа е да се отърве от зелените кхмери и да развива собствената си енергийна система със собствените си енергийни ресурси.
Това значи премахване на въглеродните данъци и инвестиции в проучване и разработване на собствени находища.
Не защото за зелени, а защото са евтини и сигурни!
Вместо да търсим решение на проблема как Европа да стане силна и независима, ние просто си избираме кое ще е следващото чудовище, което ще храним. Което вероятно е политически правилно, щото е тъмнозелено!
 
  Автор: Петър Москов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.