Защо се ваксинирах

Защо се ваксинирах
12-01-2022г.
78
Гост-автор
Заради безмозъчните градски либерали и техните комплекси за малоценност, сега хората си мислят, че съм антиваксър.
Не съм, напротив. Проблемът ми с тия екземпляри е, че те не разбират как работи ваксината, не я обясняват спокойно на хората, а изпитват задоволство от това да наричат идиот всеки, който не е ваксиниран, вместо да се опита да обясни защо той се е ваксинирал. Просто от чиста злоба и нужда да постави себе си егоистично в центъра на вселената и да си втълпява, че е гениален сред масата глупаци. Колко са жалки.
Аз попитах всеки един от тези агресивни коментиращи да обясни как работят тези РНК ваксини. Нито един не ми отговори, през цялото време крякаха и злобееха срещу новият им символ на омразата. От каквито имат нужда. Днес ще е Джокович, утре някой друг.
Аз ще ви обясня защо се ваксинирах. Без да наричам неваксинираните "глупаци" или с подобни епитети, и без да призовавам никого или да твърдя, че съм направил правилното нещо.
Най-просто и добре обяснено го намерих тук https://www.youtube.com/watch?v=WOvvyqJ-vwo
С няколко думи вирусите като цяло влизат в нашето тяло и използват клетките за да се възпроизвеждат. Чрез тези израсъци или пикове на корона вируса, които сте виждали, се инжектира "рнк команди", образно казано, които заповядват на клетката да възпроизвеждат вируса. Тоест короната ни ползва клетките като копирни машини. Тялото обаче ги засича, че не са част от системата и създава антитела, които да се преборят с чуждите нашественици. Проблемът е там, че на тялото му трябва много време за да ги засече, а нерядко това е фатално, затова се появяват и симптомите - главоболие, кашлица, загуба на вкус и т.н.
Идеята на РНК ваксината е предварително да вкара тази информационна верига на вируса (т.нар иРНК), с която един вид да предупреди предварително клетката и вече тя да е готова щом се появи вируса, с което тялото вече да го засече далеч по-бързо и да се справи, дори преди да се появят симптомите.
Това е най-простичкото, с което аз поне си го обяснявам, и е причината зашо се ваксинирам.
Тук обаче идва важният момент, че дори ваксиниран вие сте пак вирусоносител и пак представлявате заплаха за хора с по-слаба имунна система. Защото хора с придружаващи болести може пак да се заразят, дори ваксинирани, и може да не се справят, макар теоретично да имат по-големи шансове.
Това е важно да се знае. Има и много въпросителни, като това дали няма да има странични ефекти при толкова много ваксиниране в кратък период, и съвсем резонно хората задават въпроси и се притесняват.
Нашите либерални аристократи обаче, не само с арогантното си поведение отблъскват още повече хората от ваксините, ами и редят псевдоначуни глупости, създавайки впечатление, че ваксините са магическа стена, която решава проблемите, демонизират хора като Джокович, с което не постигат нищо освен избиване на комплекси и отвращение.
С това не карам никого да се ваксиира и не етикирам никого с нищо, аз просто давам моите причини защо АЗ се ваксинирам, като отварям скоби, че наистина не знаем какви ще са по-далечен план страничните ефекти.
 
    Автор: Дахер Фарид, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.