Защо САЩ изпускат историческата възможност да превърнат войната в Украйна в гробище на Русия?

Защо САЩ изпускат историческата възможност да превърнат войната в Украйна в гробище  на Русия?
22-04-2022г.
104
Гост-автор
Специално да четат онези, които ме винят, че качвам подигравателни материали за американския президент и генерално "громя либералите точно в този момент", докато се води война в Европа.
За войната в Афганистат САЩ изхарчиха малко над 2.3 трилиона долара: $2,300,000,000,000. Имаше години, в които около 2011/2012 се харчеха по няколко десетки милиарда на месец.
Това възлиза на 300 милиона долара НА ДЕН в продължение на 20 години.
За 2 месеца война в Украйна САЩ са похарчили малко над 3 милиарда долара. Има решение на конгреса да бъдат похарчени още 13, но в рамките на "следващите месеци". Тоест по няколко милиарда на месец срещу Путин, а десетки милиарди, на моменти - стотици милиарди на месец, срещу талибаните.
Вие, които мрънкате, че не било моментът да се "громи западния либералитет" - вие не харесвате Русия, нали? Мразите я, даже. Искате тя да се провали? Ами тъкмо войната в Украйна можеше да бъде превърната в нейно гробище. Консерваторите във Варшава, които също хулите от години, разбраха това и изсипват всичко, което могат, към Украйна. Но тъкмо САЩ можеха най-категорично да се възползват от трапа, в който е попаднал Путин, и да го затрупат там. Да излеят такова нечувано количество пари и техника, че Украйна да се превърне в мина, на която Русия е стъпила. И това изобщо нямаше да бъде особен проблем за САЩ и бюджета им, съдейко по историческите ДВАДЕСЕТ години, в които изливаха по $300 милиона на ДЕН в Афганистан. (да не забравяме, че по същото време изсипваха и по още толкова в Ирак)
Защо, обаче, това не се случва? Защо САЩ изпускат историческата възможност да причинят това на Русия? Защо отделят символичен ресурс срещу Кремъл в Украйна, след като отделяха десетки пъти повече срещу някакви си планински овчари?
Ами тъкмо заради стареца, когото подигравам, а на вас това не ви харесва. Заради администрацията му, вицепрезидента му, целия либералитет, който взе управлението в Щатите и пропуска историческата възможност да превърне Украйна в гибелна за Путин. Заради тяхната некомпетентност, нерешителност, тежка корупция, непотизъм и чисто либералните им, постмодерни недостатъци. Заради всичко, което бавно, но сигурно, убива Запада, откатко се случи либералната му трансформация.
Следователно, няма момент, който да е по-подходящ и належащ за "громене на западния либералитет" от сега. Моментът, в който този либералитет пропуска историческа възможност, а цената на това плащат украинците.
Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора и костюм
 
 
    Автор: Кристичн Шкварек, фейсбук
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.