Защо никой не иска вот на недоверие към правителствито?

Защо никой не иска вот на недоверие към правителствито?
08-05-2022г.
87
Гост-автор

Автор: Персефона Коре, ФБ

Най-съмнително в цялата работа ми изглежда това, че никой от опозицията не е вкарал още за гласуване вот на недоверие към правителствито.
 
Едно време Борисов, който, трябва да си признаем, е в пъти по-адекватен от Киро Простото, го скъсаха от вотове.
 
Не знам, пак ли пост фактум ще тръсим начини да оправим бакиите, които тези ни редят. Един от ключовите въпроси за изпращане на оръжие за Украйна вече беше гласуван след като бе моткан два месеца между България и Киев,по комиси, тв студиа и тайни събрания. А той бе ключов не защото ще се трепят руснаци, а защото ни поставяше някъде в геополитическото поле, чийто пластове в момента търпят разместване.
 
Сега следва Македония и нека не си мислим, че тези нови Комисии от псевдо самотитуловали се интелектуалци, който ще свалят ветото от С Македония, не са проект на Киро, който видя, че няма да може сам да се справи с мераците на Америка срещу България.
 
А знаете ли, че в Америка вече официално се говори за американско-македонската дружба от древни времена. Поне толкова древни, че да няма никакви други доказателства, че Македония е съществувала, освен пренаписаната история. Защо мислите, че Киро се е забързал да вкарва макетата в западния свят? Защото го натискат.
 
Е, да не стигаме до бакиите на вътрешната сцена и на това, че ще плащаме прищевките на западните господари на някои от нас с по-скъп газ и суровини.
 
Питам се тогава аз защо никой от опозицията не вкарва вот на недоверие? Айде, ДПС никога не са ясни, но ГЕРБ, които щяха да свалят Киро още като опандизи Борисов. Ами Възраждане, които имали неистова непоносимост към джендърството във всичките си проявления на наша територия?
 
Всичко е само перчене и биене в гърдите, една демонстрация на опозиция, но реални действия няма. Релани законови механизми, които да отслабят властта.
 
Какъвто е вотът на недоверие, за който най-вероятно няма да бъдат събрани гласове, но важен е жестът, както се вика. Важен е натискът и клатенето на властта, ако наистина искаме да я махаме. Само с възражения и жълтопаветни демонстрации няма да стане.
 
Трябва да се удря по всички фронтове.
 
А че не се удря, отваря много, много въпроси.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.