Защо няма да гласувам за проф. Анастас Герджиков и Лозан Панов?!

Защо няма да гласувам за проф. Анастас  Герджиков и Лозан Панов?!
10-10-2021г.
35
Гост-автор
Проф. Герджиков и съдия Панов  само за седмица, може да се каже ,че с летящ старт започнаха предизборната си кампания ,очертаха своите приоритети и добихме впечатления за техните програми  .

Запознаването  ми,  от интервютата   с  проф. Герджиков и съдия Панов,  ми дават възможност и  позволяват да ги сравня с действащият президент Радев.

ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРДЖИКОВ И ПАНОВ?

Аргументите ми  са следните ....

Проф. Герджиков започна предизборната си кампания с една неистина .

Неистината е, че е решил да се кандидатира за Президент и тогава някой го е свързал с ГЕРБ .  ГЕРБ решили да го подкрепят, а той е приел подкрепата . Твърдение, което за всички е ясно ,че не е вярно , че решението му да се кандидатира за Президент е станало след като някой от Герб се е свързал  с него и му е предложил да бъде кандидата на Герб ,но издигнат не от ПП ГЕРБ , а от инициативен комитет  . 

Това за някои може да изглежда  формална разлика , но е и съществена .

И тази неистина  може да бъде обект на отделен анализ и прогнози .

 Втората причина, поради която не бих гласувала за проф. Герджиков е ,че той не изразява позиция  на никой от най- важните въпроси ,засягащи развитието на обществено- икономическите отношения в България.

 Силно впечатление ми направи отговора на Професора  на въпроса на водещия – дали подкрепя еднополовите  бракове.

/Ректорът, който тръгна към "Дондуков" 2 - говори проф. Анастас Герджиков в предаването "Денят започва " с Георги Любенов по БНТ/

Кандидата за Президент каза , че няма да отговори, защото каквото и да отговори , ще изгуби подкрепата на половината избиратели.

 Подобни бяха отговорите му и за корупцията , съдебната система ,  полицейското насилие и на всички важни въпроси, по които обществото ни трябва да намери нееднозначен отговор !

Всеки  от нас може да предвиди и прогнозира каква ще бъде ролята на Президент,  който по най- важните  обществени теми и въпроси няма позиция , виждане , мнение и се  крие  зад мненията  на специалисти .

 Няма да гласувам за проф. Герджиков, защото се представя като антипод на действащият Президент и се обявява за обединител на нацията , заявявайки ,че Радев е разединител . 

Една непочтена позиция, която се сблъсква с мнението на болшинството българи ,които считат че Радев е символ на обединението на нацията за функционираща съдебна система , функциониращи независими държавни структури ,  срещу корупцията   и за модернизацията на България .

 Защо няма да гласувам и за Лозан Панов. 

Най- вече за това ,че неколкократно изразява позиция, която се базира  отново на  неистина , че президента Радев  е назначил Гешев , не е могъл и не е трябвало да подписва втория указ за назначаването му .

А Панов навярно най- добре знае за пълномощията на Президента ,че след като веднъж не подпише указа за назначаването на гл. прокурор , ако ВСС отново направи същия избор и го предложи втори път на Президента , Президента няма право да не издаде указ за назначаването му .

Изказвания на Панов, които не отговарят на истината и  въвеждат в заблуждение избирателите  . 

Отделно от това съдия Панов нарече Президента измислен герой.

Нарече измислен герой човек, който въпреки възможностите за конформистко съществуване във властта ,  слезе при народа си и стана изразител на обществените очаквания .

 С КОЕТО СЕ ПРЕВЪРНА В ЕСТЕСТВЕН  ИСТИНСКИ ГЕРОЙ!

 Създава и   силно впечатление  липсата на визия на съдия Панов за развитието на България в останалите обществено -икономически сфери , освен в съдебната система .

Всичко това прави сега действащият Президент мой фаворит, който подкрепям и за когото  ще гласувам !

В отделна публикация ще се опитам да обясня ,защо Румен Радев трябва да е и следващият  Президент ,който ще бъде най- полезен за развитието и модернизацията на България .

Д-р Събина Петканска

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.