Защо ни е необходим Ален?

Защо ни е необходим Ален?
15-03-2022г.
1610
Гост-автор

17-годишният Ален Симеонов, станал известен с групата си, с която ловят педофили в София, беше арестуван вчера. Ален, както и едно момиче от групата престояха в ареста почти целия ден. Ален сподели, че те са призовани като свидели, а не обвиняеми, което поражда въпроса какво е налагало почти целодневното им задържане. Сигналът срещу тях е подаден от разкрит от Ален педофил, който се е оплакал, че е бит. Това дали е бит предстои да бъде изяснено от компетентните органи, но по думите на Ален, някои полицаи от районното явно вече са го признали за виновен (макар и призован само като свидетел), демонстрирайки сила. Доста жалко – момчето, което всъщност върши и част от тяхната работа, в ролята на лошия, който трябва да бъде „респектиран” от пазителите на реда, докато педофилите са на свобода. Става дума за 27 разкрити педофили – чрез чатове, видеа, техни признания. И всички те свободно и необезпокоявано от органите на реда, продължават да увеличават списъка с жертвите си.

Още през август месец Ален получава прокурорска преписка, в която се посочва, че прокурорът отказва да повдигне обвинения, защото Симеонов и поддръжниците му са провокирали педофила да заяви сексуални намерения, но той (педофилът) дори и това не е направил. Блага душичка, за какво да го обвиняваш въобще.

Тук правя една вметка, защото въпросът с умисъла е много съществен. Преди няколко седмици по Дарик радио се проведе разговор между водещата Пролет Велкова, Радослав Стоянов от БХК, представител на Асоциация Родители, както и един криминален психолог. Г-жа Велкова беше сериозно загрижена, че досега квалификациите за педофилия, според МКБ 10 (Международна класификация на болестите), включвали и помислите. Успокои се, когато разбра, че в МКБ 11 и ДСН 5 (Диагностичният и статистически наръчник на психичните разстройства) педофилията вече няма да е към парафилиите (сексуална извратеност) и от определението ще отпадат помислите. Според Стоянов от БХК, в крайна сметка педофилията била просто диагноза, която се използва в психиатричната номенклатура. Съвсем простичко казано, с извинение, изисква се някой педофил да си завре члена в беззащитно дете, което може и да е на 9 дори, за да се стигне до реални действия. Иначе помисълът на същия със съседското дете например, не е престъпен, човещинка си е някак. Разбира се, какво по-хуманно и естествено от това да си представяш как извършваш сексуални действия с невръстната внучка на съседа ти.

Но да се върнем на Ален. Ако го срещнете по улицата, няма да му обърнете внимание, ако размените няколко думи с него, ще разберете, че момчето е интелигентно, будно и разумно  – макар някои медии и определени привърженици на разни необолшевишки коалиции да го представиха като опасен, примитивен, противен и войнствен малък фашист, Ален не е това. Ален е добре възпитан, откровен (не си позволи да излъже, че стара рана на главата му е причинена от полицаите, макар няколко пъти да бе провокиран с подобен въпрос), спокоен и основното – Ален е съпричастен с жертвите, включително и потенциалните такива, което за огромно мое съжаление не може да се каже за нито един от властимащите – без значение на каква позиция са.

Необходим ли ни е Ален? Да, на този етап категорично е, защото:

Първо, България е една от малкото страни, в които няма регистър на педофилите. Този регистър съдържа данни за лицето, адрес на пребиваване, престъплението, за което е осъден и най-важното – негова снимка.

Второ, към момента (наскоро пак имаше такъв случай, и то в училище) тези лица могат да заемат длъжности, осигуряващи им близост с деца. И го правят. Спокойно и необезпокоявано.

Трето, в България педофилите могат да си отворят…детски парти център. Да, има такъв случай!

Четвърто, още преди две години бившият началник на отдел „Киберсигурност“ към ГДБОП Явор Колев призна, че България е секс дестинация за педофили от цял свят.

Пето, в България се крият имената и лицата на педофилите. Правата им са повече от тези на жертвите им, които често биват пльоснати с имената и снимките си по медиите, а после „будни и загрижени” репортери тичат да ги разпитват за подробности.

Ако въпросът ви е: „Ален ли трябва да лови педофили”, отговорът ще е: „Не, Ален не е полицай”. Ако въпросът е: „Има ли адекватно законодателство, адекватни мерки, адекватни реакции, включително и от страна на полицаите, срещу педофилите, отговорът пак ще е: „Не, такива няма”. Затова правилният въпрос е: „А ако трябва да избираме между непълнолетен, който върши работата на много други хора, поне сплашвайки и най-важното – ОСВЕТЛЯВАЙКИ с лице и име някой педофил, или пълна тишина по този въпрос”, тогава отговорът на всеки нормален човек ще е: „Нужни са ни такива хора”.

    Автор: Виктория Георгиева, фейсбук

    Източник: rod-bg.com

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.