Защо Иван Кръстев се кахъри за демокрацията през 2024г.?

Защо Иван Кръстев се кахъри за демокрацията през 2024г.?
13-01-2024г.
0
Карлос Контрера

Един от българските говорители на Сорос - политологът Иван Кръстев, резидиращ по настоящем във Виена, откъдето продължава да дава акъли, тия дни изпаднал в откровения пред "Аугсбургер Алгемайне".

Първото нещо, за което се кахъри е, разбира се, демокрацията. Тук няма изненада - соросовите глашатаи винаги се първи проповедници за демокрация, права, свободи. Това им е знаме. Какво стои зад това знаме обаче ни е добре известно. Демокрацията по тяхному е за избраните, за несъгласните е тоягата, цензурата и изолирането. Не случайно точно тези много обичат да говорят за "върховенство на закона" и за "върховенство на правото". Чий закон обаче? Едва ли мнозинството граждани е особено съгласно с редица законови постановки, които един отбран "елит" му налага и то съвсем легитимно през законодателни структури. Ето какво казва Кръстев "Демокрацията ще оцелее и през 2024 година, когато над четири милиарда души по света ще отидат до урните, но въпросът е как ще изглежда тя впоследствие. Изборите през тази година са тясно свързани с развитието на големите геополитически конфликти - резултатът в САЩ например ще предопредели хода на войната в Украйна." 

Защо се кахъри за демокрацията през 2024г.? С какво е заплашена точно тя точно през тази година? Демокрацията не е заплашена, соросовите структури и техните глашатаи се опасяват, че съвсем демократично могат да изядат един хубав бой, да им избият зъбите и потокът от власт и пари да започва да секва. Най-много ги стяга чепикът за САЩ, където много трудно сенилният старец с дементни прояви може да бъде преизбран. Та, проблемът на демокрацията през 2024г. може да се окаже, че на някои места сметката на ултралибералите ще излезе крива. И, разбира се, това въобще не е демократично, защото демокрация е тогава, когато те печелят и соросоидите управляват. Когато не е така - не е демокрация!
Защо трубадурът на Отворено общество бие камбаната още в началото на януари? Може би дава знак, че е време за мобилизация, защото бива ли да се загубят демократични избори и сакън да бъде избран някой националист или десен консерватор? Срамота! Смятам, че Кръстев дава ясен знак на цялата оплетена като паяжина система на глобалистите, че предстои своеобразен Армагедон и да се стягат за битка, т.е. дискредитиране по всякакви начини на неудобните. 
Намигване, разбира се, има и към българските следовници - да не изпуснат нещата, сакън, демокрацията е в опасност! И ще спре лапането за чужда сметка. Драма! Тия пари за батерии, зелени преходи, консултации, борба с насилието, дискриминацията ще вземе някой да ги спре, а оттам идат заплатите...
Кръстев разсъждава и за войната, за САЩ и Европа. "Сътношението на силите в света се променя. Съотношението на властта се пренарежда. И ние - Западът, САЩ, Европа - не сме от страната на печелившите." Тук подгрява вече нещата, че няма как, ще се правят компромиси с "врага", подготвя почвата, че иде ред да се плаща сметката от глобалните авантюри. Кой ще я плаща тая сметка - ами европейският гражданин, американския ред нек... Как кой? Демокрацията е в опасност, трябва да се плаща за глупостите на "елитите", средната класа ще трябва да бръкне пак в джоба, обикновеният работещ да преглътне още удръжки в името на демокрацията и така...
Кръстев разсъждава и за разликите между хората от големите градове и малките населени места ""Хората в Будапеща и Братислава са много по-близки до тези в Берлин и Барселона, отколкото до населението в селата в собствената си страна. Не става въпрос толкова за разликата между богатите и бедните. Решаващият фактор е броят на жителите на квадратен километър", Проблемите, които вълнуват хората от малките населени места, са коренно различни. Съществува усещането, че са изоставени. Те имат и съвсем реални проблеми - новата политика в областта на климата, електрическите автомобили. Живеем в много мобилен свят. А в този свят има хора, които са по-малко мобилни от преди, защото автобусът вече не се движи. Това има политически последици. Брекзит е добър пример.Масово за напускане на ЕС са гласували британци, които нямат добри транспортни връзки с големите градове. Тези, които вече не посещават града, искаха да излязат от ЕС." Всъщност, големият проблем на Кръстев и кръстевци е, че социалната и електорална база на либералните екстремисти са големите градове и по-конкретно столиците. Тук някои им викат "градския планктон или офис планктона". Отвъд това обаче са хората, които не подкрепят особено, даже никак, глобалисткия и ултралиберален модел, недоволстват от него и, о, Боже, гласуват против него. А това е вече опасност за демокрацията, защото както изяснихме, демокрация има само когато управляват либералните талибани. Ако не са те - не е демокрация!
Въобще в този момент тази активност и с този подбор на теми и тези активността на Кръстев показва, че започва да се подготвя почвата за предстоящата изборна 2024г. Сигналът е ясен - розово-лилави, надигайте се, че иде иначе край на кражбата, лапането на грантове, схемите с чуждите пари и паразитирането със знамето "Демокрация"! 
Следете внимателно ходовете на този вестител на либерал-екстремизма. Щом надава вой и надига глава - готвят поредната схема.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.