ЗАДЪЛЖАВАТ СТУДЕНТИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ, АКО ИСКАТ ДА ПРИСЪСТВАТ НА ЛЕКЦИИ

ЗАДЪЛЖАВАТ СТУДЕНТИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ, АКО ИСКАТ ДА ПРИСЪСТВАТ НА ЛЕКЦИИ
21-08-2021г.
55
Гост-автор
Здравейте, приятели! Искам да ви информирам за скандална заповед за провеждане на обучението в МУ-Пловдив издадена от ректора на висшето учебно заведение проф. Мариана Мурджева. Както до мен така и до Алианса на българските лекари за връщане към нормален начин на живот достигнаха тревожни сигнали от студенти, родители на студенти и техни близки, преподаватели от висшето учебно заведение и други. В настоящата заповед искам да обърнете внимание на точка 3 :
3. Задължително условие за достъп на студентите до присъствени упражнения е предоставяне на :
- Валиден Европейски сертификат за ваксинация или валиден документ за преболедуване от COVID 19 ИЛИ
- Валиден документ за отрицателен резултат от изследване за COVID 19 / Антигенен тест или PCR / проведено до 72 часа преди влизане на присъствени упражнения
Подобни заповеди са в разрез със Конституцията на Република България и противоречат закона за висшето образование за студенти и на закона за средно образование за ученици. Искам да ви информирам, че независимо, че университетите имат някаква независимост / автономия / те нямат право да налагат подобни изисквания и да ограничават правото на учебен процес на своите студенти. Предвид факта, че същите си плащат редовно таксите за обучение и имат право на достъп до учебните зали.
Средни училища също нямат право да ограничават правото на учениците до учебни занятия.
Не знам с какви права се ползва ректора на МУ-Пловдив - Проф. Мариана Мурджева, която е върл привърженик на ваксините и на тяхната пропаганда, но в момента ми се струва, че същата се опитва да наложи задължително ваксиниране или поне да принуди студентите дори и против волята им да се ваксинират, а в противен случай ще трябва от своя джоб поне по веднъж на седмица да заплащат ПСР тестове или Антигенни такива.
Г-жо Мурджева, вие като ректор на МУ-Пловдив нямате никакво право да издавате подобни заповеди, макар и да има някакво решение на ректорски съвет, колегите ви в ректорския съвет нямат право да вземат подобни решения.
Всички тези решения са решения в нарушения на закона за висше образование при студентите и евентуално ако се предприеме и при ученици, нарушение на закон за средно образование, подобни заповеди са и нарушение на заповеди на МЗ , в които никъде не са записани подобни изисквания за да посещавате учебни занятия.
В случая като изпълняващ длъжността ректор на МУ-Пловдив вие сте си позволила, да вземете решение в разрез с конституцията на Република България и вие сте пряко отговорна за нарушаване на човешките права на вашите студенти, вие нарушавате закона за висше образование, ако някой се опита принуди да ограничава права и в средното образование ще наруши закона за средно образование и правото на учащите се да имат достъп до учебните зали.
Вие се опитвате, да принудите хората да се ваксинират принудително включително и против волята им не само от страх, но и възпрепятствайки ги да посещават лекции и явяване на изпити, защото те са ваши студенти и са зависими от вас и близките до вас лица.
Ще се вземат всички мерки да бъдат сезирани за тази заповед - медии, депутати, адвокати и различни организации защитаващи правата на гражданите.
А професор Мурджева и компания е редно да си подадат оставките и да им бъде търсена отговорност за опитите за ограничаване правото на обучение на студентите и за опитите за принудително ваксиниране на студенти против тяхната воля.
Нищо чудно и професор Мурджева и компанията и да участват в редица лобистки интереси свързани с лаборатории извършващи ПСР и Антигенни тестове. Не е тайна, че в в катедрата на проф. Мурджева се извършват лабораторни тестове.
Ако вие бяхте загрижени за здравето и живота на вашите студенти, вие като ректор на МУ-Пловдив не бихте позволили да има повишаване на таксите за обучение, вие твърдите, че има пандемия, като има пандемия, защо увеличихте таксите за обучение, не би ли било логично да ги намалите? Интересно е и на фона на редица ограничения към бизнеса, загуба на работни места и трудности, вие допълнително натоварихте родителите на студентите да ви заплащат бих казал непосилни такси за своето обучение.
Професор Мурджева, ще трябва да обясни някой неща на аудиторията във връзка с тази скандална заповед, която е приета на РЕКТОРСКИ СЪВЕТ .
Искам отговорите от ректора на МУ-Пловдив, а вие ги дължите на обществеността и многото засегнати от тази незаконна и противоконституционна заповед . И ви уведомявам, че тя ще бъде оспорвана в съда със всички законни средства!!!
Възпитаник съм на Медицински Университет гр. Пловдив и се срамувам от тази противоконституционна заповед на ректора и ректорския съвет на МУ-Пловдив.
ИСКАМ ОСТАВКАТА НА ПРОФЕСОР МУРДЖЕВА И ЦЕЛИЯ РЕКТОРСКИ СЪВЕТ НА МУ-ПЛОВДИВ ПРИЕЛ СКАНДАЛНАТА ЗАПОВЕД!!!! ПРИЗОВАВАМ СТУДЕНТИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ ДА ПОТЪРСЯТ ПРАВАТА СИ И ДА НЕ СЕ СТРАХУВАТ! Бъдещето на България е в ръцете на младите и образовани хора!!!
С ОГРОМНО ВЪЗМУЩЕНИЕ И НЕУВАЖЕНИЕ :
Д-Р ИВО ВАТЕВ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.