Задача за либерали

Задача за либерали
12-01-2021г.
7
Гост-автор

Автор: Петър Кичашки, ФБ

Има една проста логическа верига по темата с изборите в САЩ, на която либералите не могат да отговорят. Ето как да накарате един либерал да дава на заето. Трябва да споделите/копирате следното:
 
По темата с американските избори имаме два безспорни факта:
 
Факт 1. Върховният съд отказа да разгледа, а щатските съдилища отхвърлиха делата за изборни нарушения. Това е безспорен факт.
Факт 2. Има стотици страници с клетвени декларации, свидетелства, видео-записи и пр., които представляват, по силата на закона, доказателства за изборни нарушения. Това също е безспорен факт.
 
Сега, по темата има две основни интерпретации на горните безспорни факти:
Интерпретация 1. Щом няма решение на съда, доказателствата са негодни, следователно всичко е било наред и проблем няма. Това е валидна гледна точка и представлява легитимна интерпретация на събитията. Но е точно това - интерпретация. Това е анализ, който следва факт 1. Не е факт сам по себе си, а политическа (отново казвам - съвсем легитимна!) интерпретация.
Интерпретация 2. Щом няма решения при наличието на доказателства, това идва да каже, че съдиите също са хора и нямаха куража да бъдат на висотата на времето. Огънаха се под обществения и политически натиск, който беше гигантски. Това също е валидна и легитимна интерпретация на събитията. Но не е факт, а просто зрителен ъгъл върху факт 1 и факт 2.
Дотук всичко е ясно. Сега да видим резултата:
Умерените и консерваторите казват - не съм съгласен с интерпретация 1, но разбирам защо се прави и либералите имат право да я правят.
Либералите казват - интерпретация 1 е факт! Факт 2 не съществува! Всеки, който казва друго е "фашист" и "екстремист".
В задачата се иска да предоставите горната аргументация на произволно избран либерал и да го попитате следното - кой всъщност е фашистът?
После може да се отпуснете на стола, да си вземете пуканки и да се наслаждавате на шоуто.
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.