Зад всеки починал стои нечие дете - или три малки деца; стои разбито семейство, скръб, гняв, безсилие и невяра.

Зад всеки починал стои нечие дете - или три малки деца; стои разбито семейство, скръб, гняв, безсилие и невяра.
18-03-2021г.
60
Гост-автор
Близначета в кувьоз, които още не съзнават, че са дошли на света, вече са кръгли сираци. За целия си живот те остават жертви на Ковид!
Лекарите ги отделят от изтормозеното тяло на 31-годишната майка, а само ден по-рано от Ковид инфекцията е починал и баща им.
4-годишна сестричка на бебчетата, които махат ръчички и крачета в кувьозите си, се чуди защо хората около нея изглеждат тъжни, защо й разказват приказки за ангели, докато тя нетърпеливо чака малките бебенца, и мама, и тати.
В мащабите на световната статистиката, обявените починали, заради заразяването с Ковид, са близо 2,7 милиона. Но зад всеки починал стои нечие дете - или три малки деца; стои разбито семейство, скръб, гняв, безсилие и невяра.
След ден и за тях ще забравим, защото идват още човешки трагедии, още проблеми, които ни притискат. Само оцелелите възрастни роднини в Карнобат ще се молят за дълги дни, за да не останат сами на света и трите деца.
Не сме във филм и финални надписи след хепи енд не предстоят.
Мисля, че по най-болезнения начин ще научаваме каква е стойността на личната отговорност. И не - няма героизъм в демонстрацията на непукизъм.
Всичко героично спира, когато темата стане лична, когато животът се събере в точката на индикатора за сатурацията.
Дано са здрави, силни и смели бабите и дядовците на тези три невинни души.
 
 Автор: Лияна Панделиева, фб
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.