За три месеца фискалният резерв намаля с 4 млрд. Къде са парите?

За три месеца фискалният резерв намаля с 4 млрд. Къде са парите?
11-03-2022г.
64
Гост-автор

Настоящото правителство на промяната похарчи 9 млрд. лв. през декември 2021 г. И до ден днешен нямаме отговор къде изчезнаха парите. В кои джобове и по кои сметки са средствата на българския данъкоплатец?

Промяната продължава и през първите месеци на 2022 г. От баланса на управление емисионно на БНБ, в който са посочени задълженията на банката към правителството, което представлява фискалния резерв на държавата се вижда, че от 15 декември 2021 г. до 7 март 2022 г. фискалният резерв е намалял с близо 4 млрд. лв. Къде изчезнаха 4 млрд лв. от фискалния резерв при условие, че служебните правителства теглиха огромни дългове и задължиха българския данъкоплатец? Отива ли държавата към фалит? Оставят ли България без фискален резерв?

 

Харчовете и източването на държавния ресурс не свършват до тук. По данни на БНБ се вижда, че държавният и държавно-гарантиран дълг е нараснал с близо 3 млрд. лв. от август 2021 г. до края на януари 2022 г. Това означава, че от една страна имаме близо 4 млрд. лв. изчезнали от фискалния резерв, а от друга страна натрупан нов дълг от почти 3 млрд. лв. от второто служебно правителство на Радев. 

От тук следват и логичните въпроси, чиито отговори очакваме от Радев, Петков и Василев:Къде изчезнаха 7 млрд. за няколко месеца. Липсват 4 млрд. лв. от фискалния резерв, а дългът е нараснал с 3 млрд. лв. Къде са парите на българския данъкоплатец. Къде средствата на нашите деца? Това е само видимата част. През инфлацията която през месец февруари ще бъде вече над 10% крадат средства и от нашите родители пенсионери. Изземват доход и бездействат за да пълнят личните си джобове. Населението обеднява за сметка на една малка група, която иска да капитализира властовите позиции (по Стефан Янев). 

      Автор: Стефан Джендов

     Източник: "ГЛАСОВЕ"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.