За самозваните месии на Новия ред

За самозваните месии на Новия ред
27-02-2022г.
152
Гост-автор
Дълго се чудих коя от всички снимки от украинската "война" да запазя в архива си и накрая реших да е тази. Тя е не само крайно драматична като композиция, но и подбужда много въпроси. Надявам се след време децата в училище да пишат съчинения и стихове по нея, и да виси по стените на историческите музеи.
 
“Сърцати войници бранят род и родина, подкрепени от Тимур, братовчедите му и председателката на Домсъвета”.

Истината е, че тази снимка изобразява не самата "война", а тренировка за нея, проведена на 06.02.2022 - цели осемнайсет дни преди реалното начало.
 
Украински "журналисти" репетират за отразяването на военните действия и размахват дървени пушлета, които, разбира се, украинският президент веднага ще смени с гранатомети, ако се наложи.

Сред другите снимки, които се състезаваха за моя архив, беше изображението със задръстената от бягащи киевчани магистрала, което два дни не слезе от страниците на световните медии, както и с храбрия украински момък, който бяга от враговете, въоръжен с анцуг, маратонки, каска на главата, автомат през рамо, кошница с котка и аквариум с рибка. Трогателни фотоси, спор няма, но дървените пушки ме спечелиха.

Наред с фотографския материал, искаше ми се да съхраня за поколенията си и някои факти. Не за друго, ами защото с тези медии днес човек просто не е сигурен - една новина сега я има, а утре я няма или се е променила…

Тръгнах, значи, да се информирам как вървят нещата и макар да умея да чета на няколко езика, ударих на камък. Руските медии казват едно, арабските твърдят друго, а американските, немските, украинските или българските - съвсем трето. Не знам на кого да вярвам, но ето какви впечатления насъбрах:

➡️ Първата цивилна жертва на “жестокото руско нападение”, докладвана от уж украинския Туитър профил на CNN, се оказва и първата жертва на талибаните по някое време миналата година. Малко по-късно Туитър закри украинския CNN профил, понеже явно е фалшив, а първата жертва така си и остана незивестна.

➡️ Журналистите в DailyMail, CNN, Guardian, Welt, Krone, BBC и така нататък, от вчера насам не могат да се разберат относно броя на цивилните жертви. Той непрекъснато се мени и първо беше 3500, после 200, после николко, после “стотици”, после “хиляди”. Продължавам да следя нещата, молейки се да е нула.

➡️ Въпреки мащаба на разразилите се битки, медиите показват учудващо оскъден материал. Никоя голяма телевизия не предава войната на живо, въртят се едни и същи кадри до безкрай, основно любителски и телефонни. ДейлиМейл показва как ракета удря блок, а под блока медици разпъват спасителни шатри, световната общност съответно изпада в истерия за погубените животи, след което от друг вестник се разбира, че този блок е празен и жертви всъщност няма. (С какво се занимават спасителите-медици, не става ясно).

➡️ За разлика от руските атаки, които са основно срещу американските военни лаборатории и бази, украинската армия изглежда е разположена в централните части на градовете. Да се използва цивилно население като щит срещу противника е военно престъпление по всички закони, но очевидно украинският президент може да си го позволи. Вчера Ройтерс показа снимки на украински войници, залегнали насам-натам из Киев, което е наистина странно. Да се чуди човек защо им е да лежат по мостовете, че и да се самовзривяват, при условие, че руснаците не са там. Днес, 26.02.2022, кметът на Киев Виталий Кличко потвърди пред дузина медии, вкл.CNBS, че “в Киев няма руски войски”. Има обаче налягали защитници.

➡️ Над десет чуждестранни медии са уличени в разпространяване на фалшива информация и принудени да изтрият подвеждащите материали. Дори австрийският “Кроне” писа вчера, че голяма част от снимките на военни атаки, публикувани по света в началото на “войната”, доказано не са от Украйна и не са от тази година.

➡️ Българската журналистка Диляна Гайтанджиева от много време насам работи върху особените отношения между клинтъново-обамова-байдънова Америка и зеленсковата Украйна. Материалите от нейните разследвания се радват на широка международна популярност, но не и в централните медии. Документите и фактите, събрани от Диляна Гайтанджиева (както и от други политици, служители и журналисти по света) показват например, че Украйна е стабилен спонсор на фондацията на Хилъри Клинтън; че настоящият президент на Украйна е неоспоримо американско протеже, имащо за цел да пренасочи разни украински възможности и залежи от Русия към Америка; че в Украйна се намират доста ключови бази на американските военни сили, наред с отдели за разработка на биооръжия; че между 2017 и 2020 Пентагонът е провел редовен биоексперимент с 4000 украински и 1000 грузински войници; че във връзка с биолабораторната си работа в Украйна, американската Defence Threat Reduction Agency (DTRA) е наляла 2.1 милиарда долара в държавата за целите на CBEP (Cooperative Biological Engagement Program); че украинците, които бомбардират украински цели, понякога го правят с български ракети, произведени в завод “Арсенал” и т.н.
 
Информацията прелива отвсякъде, но за жалост не се събира във ФБ постове и не успява да прехвърли прага на телевизора, до който стигат само снимки на дървени пушки и скалъпени репортажи за мнима война.
 
PS. Тъй като смятам, че руско-украинските дела са си за руснаци и украинци, не гледам с добро око на фобски и филски вълнения. Мизериите на самозваните месии на Новия ред обаче касаят всички, ето защо именно тях коментирам. Който вижда в тази “война” зли руснаци, дето тичат с пушки да изтребят украинските деца, има на разположение хиляди други медийни и немедийни платформи, на които да се изкаже.
 
Тук при мен не може, защото така. (Трябва да прегледам родословното си дърво за евентуално родство с диктатора Путин, но дори и да не ми е прачичо, завинаги ще съм му благодарна, че избави света поне временно от вируси).
 
Източник: ФБ страница: Сетая Брат

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.