За първи път в България: турнир по плажен тъч

За първи път в България: турнир по плажен тъч
23-08-2020г.
18
Лентата

25.08.2020 г.

София

Тази събота, 22 август, в София се проведе първият в страната турнир по плажен тъч за купата на Серди Тъч. В турнира се включиха 11 отбора от цялата страна, състезаващи се в две дивизии - мъжка и смесена, като за доброто настроение и добрия спортен дух помогнаха всички участници, както и изключително подходящата база на София Бийч в подножието на Витоша.

Организатор на събитието е софийският клуб Серди Тъч, който през септември ще отпразнува една година от основаването си. 

Плажният тъч е изключително динамична форма на тъч (Touch), известен още като тъч футбол или тъч ръгби. Спортът произлиза от ръгби, където е част от тренировъчния процес, а през 60-те години на 20 век в Австралия се формира като самостоятелен спорт и бързо става популярен по целия свят.

Това е един от малкото колективни спортове, който дава възможност на момичета, момчета, жени и мъже да го практикуват заедно и един срещу друг, като смесените състезания правят тъч много популярен за всяка възрастова категория.

Бурното му развитие се дължи на социалния му характер, който позволява на хора от различни възрасти и интереси да постигнат целите си, тръпката да предизвикаш себе си да се състезаваш или да се раздвижиш по най-добрия начин. Това е бърз, умел и вълнуващ спорт, който помага да срещнеш нови хора и да си част от нещо, което може да продължи през целия ти живот.

България е член на международната федерация по тъч (FIT) и в страната ни вече има сертифицирани треньори, което е добра база за развитието му. Практикува се в повечето ръгби клубове в страната.

Снимки: Видена Стоянова и Бети Славчева

 

За връзка със Серди Тъч:

https://www.facebook.com/serdiTouch

[email protected]

с България Тъч:

http://bulgariatouch.org/

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.