За първи път от 6 години: В САЩ екзекутираха жена

За първи път от 6 години: В САЩ екзекутираха жена
14-01-2021г.
13
Гост-автор
Изпълнена е смъртната присъда на 52-годишна жена в САЩ за първи път от 70 години. Нейните адвокати пледирали до последно за отлагане на присъдата, защото осъдената може би не разбирала колко лошо е онова, което е направила и затова не можела да прецени, че присъдата й е справедлива.
Историята й е извратена като в гнусен филм.
През 2004 година Лиса Монгомъри удушава бременна жена, за да разреже корема й, да вземе оттам бебето и да го представи за свое дете.
През изтеклата 2020 година, американското правителство е изпълнило най-много смъртни присъди от 1896 година насам - цели десет, които са повече, отколкото са тези, осъществени по силата на щатското законодателство - седем.
Когато се зачитам в най-бързото обобщение на извършените престъпления, осъдените на смърт всъщност са случили на милостиво време, когато никой няма да ги натроши на дребни парчета, да ги остави да висят агонизиращи с дни, докато птици ги изкълват и накрая да ги подпалят.
В Америка вече тече призив към избраният за президент Джо Байдън, да бъде преустановена практиката за държавно изпълнение на смъртни присъди.
Странно място е Америка, особено когато става дума за справедливост...
П.П. Само за протокола: Лиза Монгомъри е бяла. Нарочно не публикувам нейна снимка, който желае, може да я види.
 
   Автор: Лиляна Панделиева
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.