За модерния капитализъм без хора и офиси...

За модерния капитализъм без хора и офиси...
19-12-2021г.
35
Иван Бакалов
Братовчедът си дойде от Щатите, идва си всяка година по Коледа. Купил скъп билет за 22-и, но майка му почина седмица по-рано, и той поискал да си промени полета.

Единственият начин е да се обади в кол център на "Луфтханза" някъде в Индия. Служителка на индийски английски му обяснила, че трябва да доплати 600 долара, макар че той сменя полета в по-удобен за тях ден и освобождава място, което те ще продадат скъпо в предколедни дни. Разговорът обаче прекъснал, той се обадил пак и този път на телефона бил мъж. Мъжът на свой ред направил справка и му казал, че трябва да доплати 20 долара.

Този аутсорсинг и разговори по телефон с някого някъде в Индия може да те направи луд. Няма гише, няма офис и представителство, звъниш по телефон и каквото ти кажат там, разбрали недоразбрали, това става.

Преди няколко години си изпуснах в Рим самолета за София, в първия работен ден след Нова година, огромни опашки за проверка на багажи на летището, стигнах до гейта 15 мин. преди полета, но не ме пуснаха, също и още трима души.
Бях доплатил за багаж, макар че на отиване за Рим с "Уизеър" същия багаж ми го минаха като стандартен ръчен.
На връщане ми взеха 40 евро. Реших да опитам поне тези пари дали няма да ми ги върнат, като съм изпуснал самолета. Обаждаш се на телефон, който се оказа с таксуване 2 евро на минута и започва един безумен разговор, колкото да им оставиш още десетина евро.
 
А поправката на всяка грешка при въвеждане на данни за закупуване на билет онлайн за "Уизеър" се плаща скъпо, промяна на име на пътник, излиза и 100 евро.
Модерния капитализъм без хора и офиси улеснява все повече...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.