За мен беше истински шок, когато ми се обадиха от ПП и ми предложиха да издигнат кандидатурата ми за кмет на Копривщица

За мен беше истински шок, когато ми се обадиха от ПП и ми предложиха да издигнат кандидатурата ми за кмет на Копривщица
02-11-2023г.
0
Гост-автор

Родена съм в Сандански, детството и ученическите ми години живях щастливо в Белоградчик, 15-тина години се надскачах в София, потърсих убежище в Копривщица и не намерила такова, след 8 години се върнах обратно в София. Това лято избрах да работя в стария Несебър. 

Твоят дом е там, от където не искаш да си тръгнеш. С чиста съвест мога да кажа, че търся мястото, на което да принадлежа. Аз съм българка. Свободна. И като такава, имам права и задължения. 

За мен беше истински шок, когато ми се обадиха от ПП и ми предложиха да издигнат кандидатурата ми за кмет на Копривщица. Нали написах, че съм свободен човек. Но тази мисъл бавно съзря в мен, за правата и задълженията, след безкрайни разговори с приятели, които ме накараха да повярвам, че имам нужните качества, които да подаря на този малък голям град – туптящото сърце на България. Е, започнах да мечтая. Отказах се от личния си живот и бях готова на саможертва. Почувствах дълга си, да допринеса за доброто. 

Едни страхове отстъпиха място на други. Възможностите са граници, които поставя умът. Започнах и да чета. Изградих цяла стратегия за Копривщица. Каквато смятам, че и отива и заслужава. И се подготвих за честна, дълбока и прозрачна битка, в която да привлека съмишленици. Защото вярвам в наследниците на големите копривщенски родове - никога роби – богати, образовани, с поглед в бъдещето и възможностите. И двете действащи църкви също ми дадоха вяра...
Политиката е мръсна работа, всички го знаем. Но не знам как се води политика, още по-малко добрата такава. Искрено съчувствам на добрите хора в нея, защото ги има.
ПП е в коалиция с ДБ. Вторите не допуснаха моята кандидатура за кмет, излъчиха неизбираем кандидат, което означава, че чисто уговорено, умишлено и целенасочено подаряват кметското място на ГЕРБ. Нямам нищо лично и против хората от тези кандидатури, още повече, че поставените по този начин реално нямат нито лице, нито име. 
И това не беше достатъчно. След това ДБ не допусна не само мен, но и нито една кандидатура за общински съветник на ПП. 
Пиша всичко това, не заради егото или огорчението ми, а за да знаете. Също да знаете, че много добре си функционира структурата общински съвет, кмет и администрация – всеки има право и може да контролира другия. Е, там е работата, че като всички са от един отбор, няма контрол. 
Също пиша, за да знаете, че всеки един държавен служител е назначен от вас. И ако не си върши съвестно работата, можете да го уволните. И преди да искате да имате права, трябва да изпълните задълженията си. Като общество.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.