За Македония - искаме истината.

За Македония - искаме истината.
09-01-2022г.
155
Гост-автор

Автор: Илиян Матеев

За Македония да кажа нещо най-накрая!

Вървят постоянно някакви либерални вуйни, които обясняват, че не знаели какво толкова искала България от Македония!

Драги вуйни, искаме само истината, нито повече, нито по- малко!

За тези, които не са се замисляли напр. за „Кървавата коледа“, в която като държавна политика в оная територия, са избити десетки хиляди Българи, те не са просто разстреляни. Избивани са с чукове, кирки, но предимно клани! Представете си го! И това не е било някъде през вековете, било е преди малко. Това е било само преди две поколения!
77 години е период, който означава, че внуците на физическите касапи в момента са живи и са на власт в оная територия.

Не искаме отмъщение, не искаме възмездие дори, има кой да ги съди! Всичко каквото искаме е да се казва, говори и отстоява истината, цялата.
Това го казвам, като човек, чийто дядо Атанас на 28 години на Коледа е убит в Македония, само защото е българин, оставяйки майка ми на 2 годинки. Само защото е Българин!

Когато вляза в македонски форум, като българин, почти винаги се появяват човечета, които ми се хвалят, как дядовците им са клали българите. И ако тях мога да ги разбера, не мога да разбера гласовете от България, които нагло задават въпроса: „Какво толкова искаме от тия добри хора?!“

Искаме Истината! Истината, за България, за тази територия през вековете. Истината за нас да залее Балканите през всякакви носители. Само през истината ще може да се събудим, осъзнаем и продължим напред и от двете страни на границата. Само истината ще ни направи свободни, но спешно се нуждаем от нейни носители, честни, чисти и категорични.

Всички чуждестранни военни кореспонденти по нашите бойни полета, отбелязват освен безпределната храброст на българите и факта, че те умирали без да викат. Във величието си умирали тихо.

Ако някой отговорен фактор в България си помисли, че може да убие българското в Македония, да го подмени за мостове, визи с купешки пинизи, ще остане много изненадан, че тишина няма да има! Няма да има!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.