За България са дошли последните времена

За България са дошли последните времена
10-12-2020г.
1
Гост-автор
България е нов Трети свят - с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа, пише полската медия Przegląd (Преглед).
 
"Премиерът спи с пистолет до леглото си и държи хиляди евро в брой и златни кюлчета в нощното си шкафче.
Моделът за възстановяване на пазарната система, въведен в България след 1989 г., доведе до безпрецедентен цивилизационен колапс в страната и обществото, продължил над 1,3 хиляди години история на българската държавност.
Една трета от българите са емигрирали, промишлеността по същество не съществува, селското стопанство е в ръцете на няколко олигархични семейства, здравеопазването и образованието са в състояние на перманентен колапс, инфраструктурата рухва, провинцията е напълно обезлюдена, вторична неграмотност навлезе в ромската общност.
Един поглед към циклично съставените от Евростат показатели е достатъчен, за да разберем, че днешна България е нов Трети свят - с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа."
 
КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ, за да разберем, че пълзим в калта, подритвани от некадърното управление на държавата, че в очите на света сме гето, от което никой не се интересува, че за БЪЛГАРИЯ са дошли ПОСЛЕДНИТЕ ВРЕМЕНА, в които МОЖЕМ да се изправим преди да потънем безвъзвратно в тинята на времето.
ЗАЕДНО!
 
Автор: Румяна Ченалова
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.