За 11 септември, кулите и Франкенщайн...

За 11 септември, кулите и Франкенщайн...
12-09-2021г.
56
Гост-автор

Автор: Дахер Ламот

15 от 19-те атентатора от 11-09-2001 в Ню Йорк бяха саудитци. Но САЩ не нападнаха С.Арабия, a Афганистан. А после използваха картата за да нападнат Ирак. В която загинаха близо 1 милион иракчани, а всяко 5-то иракско дете остана или без майка, или без баща.

Организатор на атаките бе Осама Бин Ладен. Саудитец.
Син на собственика на най-голямата строителна фирма в С.Арабия - Bin Laden Group, приближена на кралската фамилия. Човек, за когото преди няколко десетилетия, в западната преса се сипеха хвалебствия, включително и онази прословута статия в Индипендънт на един от най-награждаваните журналисти, Робърт Фиск. Тогава беше герой, а Рамбо 3 бе посветена на предвожданите от такива като него муджахидини.

Атентатите бяха организирани от Ал-Кайда. Организация, чиято идеология е уахабизъм/салафизъм, а това е саудитската версия на исляма. Хилари Клинтън сама призна в интервютата си, които може да гледате навсякъде по мрежите, че тогава администрацията на Рейгън я е използвала тази идеология, за да радикализира муджахидините в Афганистан. Чрез С.Арабия.

Нещо, което по-късно го видяхме и в Сирия, Ирак, Йемен. Днес 94% от атентатите, при това цифрите са от проучване на Фарид Закария, анализатор за CNN, са извършени от салафттско-уахабитски групировки. Такива като ИДИЛ, Ал-Кайда, Боко Харам в Нигерия, Ал-Шабааб в И. Африка, Ал-Нусра в Сирия и т.н.

Но каква е идеята, приятели? Накрая страдат невинните хора, а не тези по високите етажи. Тази история не е непозната на литературата. През 1818-а Мери Шели написва Франкенщайн. Това, което се случи с кулите е съвременната версия на романа, проектирана от фикция в реалност. Чудовището накрая се обръща и се изправя срещу своя създател.

Но както казах, за малките хора, като мен, теб и всички наши познати, поуката трябва да е друга. Загиналите на 11.09.2001 бяха невинни обикновени хора, такива като нас. След това в последвалата война в Ирак отново невинни хора загинаха. А не Осама. Водеха широкомащабни войни срещу Осама в Афганистан и Ирак, а убиха накрая Осама в Пакистан, страна техен съюзник.
 
За големите ние сме просто бройка. "Collateral damage", както биха ни нарекли. Много не ги интересува за нас. Цифри. Пазари. Клиенти. Потребители. Номера. Това сме ние.
Както виждате те и не се научават, продължават в същия дух, да сеят страх у хората. Война срещу дрогата. Резултатът? Повече дрога, по-висока стойност, огромни печалби. Война срещу тероризма? Резултатите? Тероризмът погълна света.

Преди няколко години в САЩ дори започнаха процедури по прехвърлянето на вината за атентати в Ню Йорк към Иран. Шокиращо, гнусно е. Да използваш трагедията, да капитализираш, за да сътвориш нови войни и повече смърт, заради ненаситна алчност.

За тези, които следят района, схващат безумието. Но как да обясниш на някого, който яде пица, играейки компютърни игри, че има огромна дупка между шиити и салафити/уахабити, самият пионер на салафизма, Ибн Таймия, е воювал срещу шиитите и ги е смятал за по-големи неверници и от християните. А и салафитската Ал-Кайда основно водеше боеве срещу шиитите в Сирия, Ирак, Йемен, направи редица атентати в Иран. Как така Иран? А, не им взехте петрола още...

Именно това потресаващо лицемерие води до всички тези теории на конспирациите. Тази нелогична последователност, лицемерие, откровени лъжи и манипулации от самите политици и официози. Но така и никой не може да обясни фактите, истинските, когато се подредят. Затова почва всеки си ги наглася, както сметне за добре. За арабите евреите са виновни за атентата в Ню Йорк, за евреите Иран има пръст в тях, за индийците пакистанците са истинските организатори, а ако чуеш някои от нашите бивши комсомолци - Русия е виновна.За други САЩ е злодеят.

За съжаление виновна е човешката природа. Такива сме си в по-голямата ни част. Алчни, безскрупулни. И сами си вярваме, че не сме.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.