Възраждане пита: "Къде е националният регистър за случаите на педофилия"?

Възраждане пита:
13-06-2024г.
0
Лентата

Възраждане е вносител на законопроекта за създаване на "Национален регистър за случаите на педофилия". 
Предложението беше прието единодушно през 2023 г. и следва да бъде да бъде създаден регистър до 1 август 2024 г. В момента обаче в публичното пространство няма информация как върви процесът по създаването му. 
В тази връзка, Възраждане пита:
Как протича до момента изграждането на новата Национална информационна система за превенция и защита от педофилия и Национален регистър за случаите на педофилия, срокът за стартирането на които изтича на 1.8.2024г.? 
Издадена ли е въпросната наредба, предоставени ли са от МВР и органите на съдебната власт информация за данните, подлежащи на вписване и ще бъде ли спазен законоопределеният срок от 1.8.2024 г.? 
С оглед обективност и публичност на държавното управление, очакваме да получим писмен отговор в табличен вид на така зададения от адв. Петър Петров въпрос в рамките на 10-дневния срок по ПОДНС. 
Смятаме, че така направеното от нас и прието предложение като промяна в закона е общественозначимо и насочено към това да опазим живота и здравето на българските деца. 
Силно се надяваме този регистър скоро да започне да функционира, защото ако той не стартира на 1 август, това ще е нарушение на закона, несвършена работа от страна на МВР и лош сигнал за обществото.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.